15 år gammal countrypunk som låter grymt bra!

Här är en grymt skön gammal platta som kanske inte alla har koll på.

Det är Lenny And The Piss Poor Boys första och enda platta som nu har hunnit bli över 15 år gammal – och den är fortfarande alldeles fantastisk.

5/5

Artist:
LENNY AND THE PISS POOR BOYS
Albumtitel:
LENNY AND THE PISS POOR BOYS
År:
2005
Genre:
COUNTRY, FOLK, PUNK
Skivbolag:
2746964 RECORDS DK

Lenny Lashley dök upp på Bostons punkscen under 1990-talet med Darkbuster och han har sedan dess varit en omtyckt musiker där borta.

Lashley fanns också med som gitarrist i Street Dogs som lades ned förra året.

Men 2005 testade han på att göra något nytt och man kan väl nästan säga att Lenny And The Piss Poor Boys-skivan var hans första soloplatta. Efter den så har han gjort album som Lenny Lashley’s Gang Of One.

Men nu handlar detta om den där fantastiska plattan som släpptes för över 15 år sedan. Den sticker ut bland det som Lashey har gjort.

Lashley har inte gjort något tidigare – eller efteråt heller för den delen – som påminner om detta. Här gör han någon country/folk-punk – och det låter makalöst bra! Det är faktiskt lite synd att han inte körde vidare på detta spår även om det han gör som Lenny Lashley’s Gang Of One också är bra.

 1. Wrong side of the tracks
 2. Beat on the brat
 3. Cambridgeport saloon
 4. Two robbers
 5. Whiskey & water
 6. Lowenbrau
 7. Hard life
 8. Lonely days & whiskey nights
 9. Shot of bourbon
 10. Leaving in the morning
 11. Can’t take anymore

Albumet inleds med Wrong side of the tracks och med den presenterar Lashley sin countrypunk där hans berättande texter gör att man en gång i tiden fastnade stenhårt för detta.

Cambridgeport saloon, som är en hyllning till den klassiska Boston-baren, är en annan höjdare och det är svårt att inte le när country-punk-låten går i gång och Lashley sjunger ”Oh, what a glorious morning” fast sedan är det kanske inte lika kul att höra om insparkade tänder … Det är ändå en ruggigt skön låt och man får en hel del Johnny Cash– och kanske Bob Dylan-vibbar här.

Och Cash-vibabrna blir knappast mindre med Two robbers … fast det är så jävla bra!

Med Whiskey & water blir det lite mer fart. Det blir mer rockabilly – och ja, även det är en höjdare … fast det finns bara sådana på det här alldeles lysande albumet!

En låt till måste bara nämnas för känslan som Lenny And The Piss Poor Boys, som Lashley drog i gång 2002, gör Lonely days & whiskey nights med … wow!

Vilken låt!

Vilken platta!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Chuck Norris Experiment fortsätter rocka loss!

Nästa inlägg

Det blev mindre heavy metal när Tuple solodebuterade