Jim Castro - För Dig
4/5
Artist:
Jim Castro
Album:
För dig
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Jim Castro

Jim Castro samlar ihop sina låtar

Han har skickat ut singel efter singel som har varit väldigt bra.

Nu är det dags för Jim Castro att samla ihop sina låtar och ge oss albumet För dig – och det är givetvis lika bra som allt annat han har gett oss under året.

Innan Jim Castro, som är en sångare och låtskrivare som växte upp i Växjö innan han flyttade till Stockholm och sedan vidare till Eskilstuna, skickade ut singeln Saknad i början av 2018 hade han bara gett ut låtar på engelska.

När han valde att testa det svenska spåret visade det sig vara en fullträff. Det har Castro, som kom in i musiken av en slump när han delade lägenhet med en kompis från gymnasietiden i Högdalen och började spela på kompisens gitarr och upptäckte att han kunde skriva och framföra låtar, visat på flera singlar och nu gör han det med albumet För dig.

  1. Saknad
  2. För dig
  3. Blöder
  4. Fixaren
  5. Vill ha dig
  6. Håller andan
  7. Ingenting
  8. Nätterna

Vi får Castros softa och känslosamma poprock direkt. Såväl Saknad som För dig är två favoriter. Båda är vackra låtar med texter som letar sig rakt in i hjärtat. Den sistnämnda är en arenapoprocklåt som skickar såväl U2– som Coldplay-vibbar.

Jag ser dina tårar
För allt du som lämnat kvar
Du vet att jag står här
Du vet att jag står här

För dig
Jag går igenom eld
För dig
Om du vänder om igen
Du är allting som
Det nånsin handlat om
För mig
Jag skulle göra allt igen
För dig

Det är en urstark start på albumet och om det är någon som har missat Castro så lär det vara en finfin ögon- och öronöppnare.

Sedan finns även Håller andan, Nätterna och Ingenting … det är låtar som skickar ut den där wow-känslan som som gör att nackhåret reser på sig.

Håller andan är en vemodig låt och även här får man lite U2-gitarrer. Lägg till en fin text och Castros röst så är även detta mycket, mycket bra.

Ingenting är en snabbare låt och det är Castros personliga favorit:

Ingenting är en låt som är skriven till alla influencers där ute och om vår vidriga sociala medier drivna värld.

Men Castro har mer att komma med. Totalt får vi åtta spår och alla är bra. Blöder, Fixaren, Vill ha dig … allt är bra!

Topp tre? För dig, Saknad och Ingenting.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

  1. […] Det tre låtar som Vladi Vargas producerat kom att släppas på albumet ”För Dig”. Dessa är alltså förutom albumets titelmelodi ”För Dig”, även ”Saknad” som är öppningsspåret och ”Nätterna” som är avslutningsspåret. Just dessa låtar har fått särskilt gott betyg. Rockfarbror skriver i en recension av Jim Castro’s album: […]

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Dido - Friends
Föregående inlägg

Grattis på din dag, Dido!

C. Shirock – Stand With Me Tonight
Nästa inlägg

Två sköna singlar från C. Shirock

Senaste om Jim Castro