VEGA bjuder på några grymma toppar

VEGA släpper sin sjätte studioplatta.

Det är som vanligt.

Det är riktigt bra melodisk hårdrock och ett album med några riktigt härliga toppar.

4/5

Artist:
VEGA
Albumtitel:
GRIT YOUR TEETH
År:
2020
Genre:
ROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Det brittiska melodiösa hårdrock/AOR-bandet, som bildades 2009, är pålitliga när de släpper sina album. Det är alltid bra. Så enkelt är det.

 • Kiss of life (2010)
 • What the hell! (2013)
 • Stereo Messiah (2014)
 • Who we are (2016)
 • Only human (2018)
 • Grit your teeth (2020)

Only human blev en succéplatta. På UK:s rocklista nådde albumet tredjeplatsen och tog plats mellan Shinedown och Black Stone Cherry. Hur det kommer att gå med Grit your teeth? Det borde gå lika bra …

 1. Blind
 2. (I don’t need) Perfection
 3. Grit your teeth
 4. Man on a mission
 5. Don’t fool yourself
 6. Consequence of having a heart
 7. This one’s for you
 8. Battles ain’t a war
 9. Save me from myself
 10. How we live
 11. Done with me

Tom Martin har sagt att ”We don’t want to be an eighties throwback.” Då handlar det givetvis inte att de inte gillar AOR för så är det absolut inte. De vill bara blanda in sina egna ingredienser i det hela och det gör de. Då blir det också en bra platta.

Vill du få en superstart på den här VEGA-plattan så dra då i gång spår nummer sex – Consequence of having a heart – först. Det är verkligen en pärla. Det är soft och skönt med ett härligt somrigt gung. Och refrängen, ja det är smått overkligt! Vilket skönt gung! Det är verkligen en superlåt och det borde verkligen vattnas om munnen för den som gillar melodiös hårdrock och AOR.

När du har kört den ett par gånger är det dags att ta albumet från början och det blir lite bluesigt när det börjar med Blind. Sedan blir det en härlig resa där VEGA bjuder allt på lite fetare rock ’n’ roll-låtar till de som är mer AOR. Det är snabbare låtar och det är långsammare och man får vibbar från allt mellan Whitesnake till Bon Jovi och Europe i låtarna.

Topp tre? Consequence of having a heart, Man on a mission och Grit your teeth. Nej, det går inte med tre … det finns fler låtar som man absolut inte får missa: This one’s for you, Save me from myself och Done with me är ytterligare tre av dem.

VEGA
Nick Workman
(sång)
Marcus Thurston (gitarr)
Mikey Kew (gitarr)
Tom Martin (bas, gitarr)
James Martin (keyboards)
Martin Hutchison (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny platta med The O'Reillys And The Paddyhats

Nästa inlägg

Konsert och ny platta med Hank von Hell

Senaste om VEGA