Konsert och ny platta med Hank von Hell

Hank von Hell är tillbaka med en ny platta.

Och även om rockveteranen väljer att ge plattan namnet Dead – så stämmer det inte alls …

Hank von Hell öser på precis som vanligt!

4/5

Artist:
HANK VON HELL
Albumtitel:
DEAD
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
COLUMBIA, SONY MUSIC ENTERTAINMENT

Hank Von Hell är tillbaka med en ny platta. Foto: Haakon Hoseth

Det har gått två år sedan Hank von Hell (Hans-Erik Dyvik Husby) – under många år Hank von Helvete i Turbonegro – släppte comebackplattan Egomania.

Och med albumet Dead är det fortfarande en Hank von Hell som vet hur man ska slipa en rock ’n’ roll-kniv. För den här plattan sylvass!

 1. Ad conteram incantatores
 2. Dead
 3. Danger danger!
 4. Blackened Eyes
 5. Disco
 6. Crown
 7. Radio shadow
 8. Video et taceo
 9. Velvet hell
 10. Forever animal
 11. Am I wrong
 12. 13 in 1
 13. Requiem for an emperor

Det känns verkligen som om Hank von Hell är en rockstar som gör som han vill. Han lägger ingenting tillrätta, han bryr sig inte vad någon tycker utan gör det han känner för. Då blir det också en sjukt kul platta att lyssna på.

Här finns liksom lite allt möjligt. Hank von Hell ger oss riktigt tunga låtar, han ger oss mer melodiösa låtar, han ger oss något duett och han ger oss disco! Ja, ni läste rätt. Disco. Hank von Hell och disco …

När är det inte 1970-talsdisco utan Disco är en ganska poppig rocklåt och det låter inte som något annat man har hört från Hank von Hell tidigare. Det är lika oväntat som bra – och jag säger bara lycka till med att stå emot när refrängen kickar in …

Och det finns fler låtar som får ögonen att börja spinna här. En är definitivt Crown. Hank von Hell har varit väldigt restriktiv med att ta in gästartister till sina låtar. Ja, med Crown är första gången han gör det, men vilken fullträff det blir! Han gör låten tillsammans med Guernica Mancini. Det blir dock inte båltungt utan det är helt enkelt en fet rocklåt med både bra drag och ett jävla gung. När sedan låten brister ut i en catchig refräng så går det inte att sluta lyssna. Succén är given.

Alltså, det går att lyfta fram varenda låt här. Hank von Hell skickar ut ett kanonalbum, men det finns någon låt till som är smått makalös … det är Blackened eyes. Det är ett sjukt härligt sound som han får till på den här låten.

Fast den är långt ifrån tung och vill du hellre ha det så kan du dra i gång Danger danger som dessutom skickar ut en del punkvibbar. Velvet hell är en rock ’n’ roll-pärla och det är bara till att konstatera att Hank von Hell bjuder på en klassplatta! Han ser verkligen till att man fortfarande vill skaka röv precis som på Egomania. På något sätt hör det till när man lyssnar på Hank von Hell.

Lite mer fakta om albumet:

 • Det är producerat av Tom Dalgety, Oscar Nilsson, Kristofer Strandberg.
 • Det är inspelat i Crehate Studios & ES Music Studio 2019-2020
 • Det är mixat av Oscar Nilsson.
 • Det är mastrat av Thomas ”Plec” Johansson.
 • Mannen som ni hör snackar är Frankie Loyal (skådespelaren från tv-serien Mayans MC).

Förresten … den 15 juni intar Hank von Hell Ullevis stora scen. Han och hans band kommer då att genomföra en streamad konsert i full produktion: Live at Ullevi Stadium. Allting sker klockan 21.00.

Topp tre? Blackened Eyes, Crown och Velvet hell.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

VEGA bjuder på några grymma toppar

Nästa inlägg

En mastodontlista med över 200 sommarlåtar

Senaste om Hank von Hell