Hatchie debuterar med Keepsake

Det har gått ett år sedan Hatchie släppte sin fantastiska debut-EP Sugar & spice.

Denna gång är det dags för en fullängdsdebut – och visst fortsätter australiensiskan att leverera himla bra låtar.

4/5

Artist:
HATCHIE
Album:
KEEPSAKE

År:
2019

Genre:
INDIE

Skivbolag:
HEAVENLY RECORDINGS, [PIAS]

På Sugar & spice finns det några helt magiska låtar – och inte minst så är det Sure som har letat in sig i hjärtat. Det är en så skön låt att man knappt vet vart man ska ta vägen när den rullar i gång …

När den 26-åriga australiensiskan och singer-songwritern Harriette Pilbeam, som även finns med i indierockbandet Babaganouj där hon är sångare och basist, nu är tillbaka hoppas man givetvis på en ny sådan klasslåt.

Men det får vi inte. Riktigt till de höjderna kommer inte Hatchie denna gång. Hon är där och nosar, men i stället får vi en jämn platta där varenda låt är bra.

  1. Not that kind
  2. Without a blush
  3. Her own heart
  4. Obsessed
  5. Unwanted guest
  6. Secret
  7. Kiss the stars
  8. Stay with me
  9. When I get out
  10. Keep

Soundet känns igen. Det är fortfarande indiepop, indierock och dreampop. Det är lite småståkigt, mjukt och drömliknande sound som Hatchie återigen ger oss – och det är ju det man vill ha!

Jag beskrev hennes sound på debut-EP:n som en blandning av The Sundays, Natalie Imbruglia och The Cranberries och det låter fortfarande så. Fast man kan slänga in lite Chvrches också, i alla fall i vissa låtar. Kanske att det blir lite mer åt dreampop-hållet denna gång.

Topp tre? Obsessed, Not that kind och Her own heart.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny skön singel från Frank Turner

Nästa inlägg

Murphy går sin egen väg med nytt projekt

Senaste om Hatchie