Murphy går sin egen väg med nytt projekt

Matthew ”Murph” Murphy testar att göra något nytt på egen hand.

Han gör det med Love Fame Tragedy.

Och den första singeln är en kanonlåt!

4/5

Artist:
LOVE FAME TRAGEDY
Album:
MY CHEATING HEART (SINGEL)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
GOOD SOLDIER RECORDS

Till vardags är Matthew Murphy sångare och och gitarrist i det brittiska indierockbandet The Wombats som bildades 2003 i Liverpool. De släppte en platta, Beautiful people will ruin your life, så sent som 2018.

Nu är det dock dags för Murphy att testa på att gå solo och han gör det med sidoprojektet Love Fame Tragedy.

Med tanke på vad The Wombats har gjort så finns det givetvis stora förhoppningar om ett sylvasst sidoprojekt – och det börjar onekligen bra när Love Fame Tragedy ger oss den första singeln My cheating heart

Love Fame Tragedy stannar kvar vid det som The Wombats gör. Det är fortfarande indierock. Fast det är väl också självklart att det inte låter precis likadant. Här blir det en lite mjukare indierocklåt som har ett otroligt skönt groove och en refräng som fastnar direkt. När man dessutom får ett skönt gitarrsound som ligger och tuggar på lite försiktigt i bakgrunden så är Love Fame Tragedys My cheating heart en fullträff och en kanonstart på en ny resa för Murphy.

Det finns lite svensk inblandning i det här. My cheating heart är skriven i Stockholm tillsammans med Gustav Nyström som mestadels jobbat i Tyskland, USA och Kanada. Murphy och Nyström kände direkt hur de fick en skön vibe och båda var överens om att låten blev väldigt bra. Då fortsatte också samarbetet. De skrev även Backflip som också finns med på den kommande EP:n, I don’t want to play the victim, but I’m really good at it, som släpps i september.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Hatchie debuterar med Keepsake

Gov't Mule - Bring On The Music, Live At The Capitol Theatre (2019)
Nästa inlägg

Gov't Mule bjuder på en mastodontplatta

Senaste om Love Fame Tragedy