Nestor hyllar 1980-talet med fina singlar

Gillar du den klassiska melodiösa hårdrocken från 1980-talet?

Ja, då ska du kolla upp Nestor för wow … vilka singlar de har släppt!

4/5

Artist:
NESTOR
Albumtitel:
1989 / ON THE RUN (SINGEL)
År:
2021
Genre:
AOR, HÅRDROCK
Skivbolag:
NESTOR

Nestor består av några gamla barndomsvänner som spelade tillsammans under slutet av 1980-talet hemma i Falköping. 1995, efter två EP:s, splittrades bandet.

2017 återförenades de. Och de fortsätter att göra den musik som de lyssnade på den tiden. Då blir det massor av nostalgi – och en hyllning till 1980-talet.

Nestor, med Tobias Gustavsson i spetsen, släppte On the run för några månader sedan och herre jösses! Sicken låt! Den som gillar hårdrock, AOR, pudelrock och 1980-tal lär älska detta. Det är soft med mycket gitarriff och keyboardslingor samtidigt som vi får en stor ultracatchig refräng.

Dessutom har de skickat ut en skön video till den och hyllningen till 1980-talet är alldeles strålande gjord. Det är både humor och nostalgi när bandet är tillbaka på 1980-talet då de var unga …

Det finns dessutom en pianoversion av On the run. Det låter faktiskt förvånansvärt bra även på det sättet …

Sedan det första singelsläppet har Nestor även hunnit med att skicka ut låt nummer två: 1989.

Och återigen blir det nostalgi när Nestor fortsätter att hylla svunna tider när de gör 1989 – året då de Nestor bildades av grabbarna som då var 14-15 år.

Och återigen får vi en härlig musikvideo – där bland annat Per Ragnar, som även var med i On the run-videon, finns med – till en catchig låt.

Mer är att vänta från det här härliga bandet. Debutalbumet är planerat att släppas under året.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En fin Springsteen-hyllning av Terje Espenes

Nästa inlägg

Klassisk amerikansk rock 'n' roll med American Greed

Senaste om Nestor