1980-talet är här – Nestor släpper nytt

Nestor är tillbaka med det svåra andra albumet.

Fast så jäkla svårt verkar de inte ha haft det … för Teenage rebel är en kanonplatta!

Artist:
NESTOR
Albumtitel:
TEENAGE REBEL
År:
2024
Genre:
AOR, HÅRDROCK
Skivbolag:
NAPALM RECORDS

Nestor har släppt det nya albumet Teenage rebel. Foto: Henrik Mill

Nestor är hårdrocksbandet som bildades 1989 och som släppte två EP:s innan det splittrades 1995. Sedan gick tiden och det hann bli 2017 (!) innan AOR-bandet skulle återförenas för att göra sådan musik som de lyssnade på under sin ungdomstid. 2022 släppte de sin debutplatta, som också blev Grammisnominerad, Kids in a ghost town – och den är en riktig AOR-pärla där man får galet mycket 1980-talsvibbar!

Nu är Nestor tillbaka med uppföljaren Teenage rebel.

 1. The law Of Jante
 2. We come alive
 3. Teenage rebel
 4. Last to know
 5. Victorious
 6. Caroline
 7. The one that got away
 8. Addicted to your love
 9. 21
 10. Unchain my heart
 11. Daughter

Alltså … att Nestor gillar 1980-talspudelrocken är inte direkt svårt att förstå om man lyssnade på debuten eller på den här nya och fina plattan. Nestor har influenser från allt från Journey och Bon Jovi till Def Leppard och Europe.

Det är så mycket 1980-tal över de här låtarna på Teenage rebel att tiden verkar ha stått still – och jag älskar det!

Albumet inled med ett intro innan albumet kickar i gång med We come alive och genast känns det som om 1980-talet har klivit in vardagsrummet. Det är galet melodiöst … och en finfin öppning.

Sedan kommer albumets titelspår, Teenage rebel. Och Nestor ser till att rock loss lite extra. Och det är en låt som skiftar i tempo. Ah, vad jag är svag för det. Plattans höjdpunkt! En melodiös hårdrockslåt av högsta klass!

Victorious är något annat. Det är mer AOR och en galet skön refräng. Även detta en av albumets bästa låtar. Och det blir än mer AOR mer Last to know. Det är en soft och somrig AOR-låt.

Caroline är hur catchig som helst och här får Jonny Wemmenstedt briljera lite extra på gitarren. Även Martin Frejinger på keyboards får brilera här. Sa jag att det är galet melodiöst? Igen.

Det blir också ett par ballader, Daughter och The one that got away, på plattan, men det är när Nestor drar i gång lite, lite mer, eller mycket också för den delen, som de låter bäst – även om den sistnämnda balladen är riktigt, riktigt fin.

De gör det på Addicted to your love och återigen briljerar Wemmenstedt lite extra. Tobias Gustavsson på sång har inte nämnts än, men han är klanderfri rakt igenom på hela plattan – hela bandet gör det kalasbra. Han ligger inne med en röst som är alldeles utmärkt till den här 1980-talsrocken. Fast det visste vi ju sedan tidigare.

21 är en annan go låt. Här blir det fart direkt när Nestor hyllar ungdomen. Det blir mer hårdrock än AOR. Fast det är som vanligt en refräng som sätter sig direkt och det är hur melodiöst som helst.

Unchain my heart är en annan låt som måste nämnas. Här får man en vibbar från Toto och jag gillar det som tusan.

Det kommer att bli mer Nestor framöver. De kommer att ge sig ut på turné och bland annat vara öppningsband för Europe. Nestor kommer också återigen att arrangera sin egen musikfestival NestorFest i Falköping.

Topp tre? Teenage rebel, Victorious och Unchain my heart.

Nestor
Tobias Gustavsson
(sång)
Jonny Wemmenstedt (gitarr)
Marcus Åblad (bas)
Mattias Carlsson (trummor)
Martin Frejinger (keyboards)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Banners ger oss en härlig platta inför sommaren

Nästa inlägg

Kings Of Leon verkar fortfarande ha kul

Senaste om Nestor