Banners ger oss en härlig platta inför sommaren

Här kommer en härlig platta inför sommaren!

Det är Banners med sitt album All back to mine.

Artist:
BANNERS
Albumtitel:
ALL BACK TO MINE
År:
2024
Genre:
INDIE
År:
2024
Skivbolag:
BANNERS, NETTWERK MUSIC

Banners är den brittiske sångaren och låtskrivaren Michael Joseph Nelson som här har släppt sitt tredje studioalbum. Debuten skickade han ut för fyra-fem år sedan: Where the shadow ends. 2021 släppte han album nummer två, It’s gonna be OK.

Och för en tid sedan var det alltså dags igen. Vi fick All back to mine och med den tolv härliga låtar där flera av dem sprider lite sommarvärme!

 1. Name in lights
 2. Have you ever loved someone
 3. Anywhere for you
 4. In your universe
 5. There goes my girl
 6. C’est la vie
 7. The best view in Liverpool
 8. Perfectly broken
 9. Broken hearted
 10. Tell you I love you
 11. Life’s just no fun
 12. All that you made me

Jag är oerhört svag för indie-rock-pop med folkkänsla. Ni vet artister som Gerry Cinnamon och Sam Fender är helt fantastiska. Banners hamnar lite i samma fack.

Skillnaden är väl att Banners trillar in på det mer poppiga spåret – fast det gör inte ett smack! Det låter oerhört bra och jag kommer på mig själv att sitta och le mest hela tiden. Det är en så varm känsla över detta. Det är så oerhört somrigt att jag blir glad långt in i själen.

När Banners skulle göra det här albumet var dock inte allt som vanligt. Under sju års tid hade han bott i Kanada för att satsa på sin musik där, men när han nu skulle göra All back to mine valde han att återvända hem till Liverpool och hela albumet – där han hade 40 låtar att välja på innan han landade på ett tolv spår starkt album – är inspirerat av det.

Banners inleder det nya albumet med Name in lights. Det är en urstark inledning och den här blandningen av indie, folk och celtic är helt enkelt makalöst bra! En varm låt som handlar om stötta någon som har en dröm och stötta ännu mer om de börjar tvivla på sig själva.

Även i C’est la vie blir det lite celtic-känsla. Glatt, dansant och man kommer snart på sig själv att sjunga med. En himla skön låt!

Sedan blir det mindre av celtic-känslan och i stället blir det ett mer elektroniskt poppigt sound när Banners gör Have you ever loved someone. Det är dock en härlig refräng – och den där härligt varma känslan släpper inte.

Det är lite samma sak med There goes my girl. Det är ett lite mer pumpande sound där Banners sjunger om den där tjejen som inte vet hur underbar hon är.

Även Broken hearted har synthar och ett pulserande sound. Den låten sätter sig direkt och borde vara en given hit på någon radiokanal som lirar poplåtar.

2022 släppte Banners Perfectly broken. Här tar han fram sin gamla hit och gör en ny version av den, en duett-version. Det blir en fin ballad tillsammans med Lily Meola som sjunger grymt bra. Sedan de där stråkarna … så fint.

Banners får även med tre pianoballader i Anywhere for you, All that you made me och Life’s just no fun som är allt annat än en glad låt. Med In your universe blir det en vacker kärlekslåt. Dessutom gör han en fin låt om hemstaden Liverpool, The best view in Liverpool.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Linn Koch-Emmery blir mer personlig än någonsin

Nästa inlägg

1980-talet är här - Nestor släpper nytt