MÄBE låter lite annorlunda på Skimrande, glittrande

Så var det dags för den andra singeln på två månader från MÄBE.

Nu får vi låten Skimrande, glittrade plus att vi återigen får en avskalad pianoversion av en äldre låt.

4/5

Artist:
MÄBE
Album:
SKIMRANDE, GLITTRANDE (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
TWOFACED PRODUCTIONS

För en månad släppte MÄBE singeln Änglamakaren/Norrskensskimmer och solnedgång (Pianoversionen). Mäbe Johansson har dock lovat att komma med ytterligare två singlar efter det – och nu är nästa singel här.

Det är fortfarande som så att man känner igen MÄBE – och inte minst då hans texter.

Men soundet är annorlunda denna gång. Det är ett ännu mer drömlikt, industriellt och elektroniskt sound mot det MÄBE har gjort tidigare. Ja, allting känns lite maffigare samtidigt som det fortfarande är ganska mörkt och det är bra. Det är så man vill ha det.

Så här säger Mäbe Johansson om låten:

Skimrande, glittrande är annorlunda från allt jag gjort tidigare – och det är en väg som jag definitvt kommer utforska mer!

Det gör han definitivt rätt i … Precis som på den förra singeln väljer MÄBE att ge oss en extra låt på singel. Denna gång blir det en pianoversion av Det dom kallar frid.

Originalversionen av det finns med på EP:n När rösten i radion sa hans namn. Originalet har ett ganska stökigt och Thåstöm-likt sound. Nu blir det något helt annat och återigen visar MÄBE hur långt man kan komma med ett avskalat pianosound och en bra text. De här avskalade verisonerna som MÄBE har gett oss är smått magiska!

Nästa singel som blir Djävulsmusiken/Pannkakakungen (Piano-versionen) släpps den 21 maj.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En klassiker med The Rolling Stones

Nästa inlägg

Som en ängel med svarta vingar

Senaste om MÄBE