MÄBE bjuder på en sexa gin och lite högre gitarr

/

2019 släppte MÄBE & Fredrik Lundqvist singeln Försoningen.

Nu är duon tillbaka i ett nytt samarbete.

Vi får den akustiska låten En sexa gin och lite högre gitarr.

4/5

Artist:
MÄBE & FREDRIK LUNDQVIST
Albumtitel:
EN SEXA GIN OCH EN HÖGRE GITARR (SINGEL)
Genre:
ROCK
År:
2021
Skivbolag:
TWOFACED PRODUCTIONS

I låten från 2019 fanns även Magnus Heidenborn med på ett hörn. Nu är det dock MÄBE och vissångaren, trubaduren och munspelaren Fredrik Lundqvist, som båda bor i Strömstad, som har satt sig ned för att göra en ny skön låt.

En sexa gin och lite högre gitarr är sprungen ur deras gemensamma fascination för Bob Dylan. En enkel låt i folk-tradition skriven av MÄBE med en text om att ta vara på dom små sakerna i livet.

Det blir en akustisk och avskalad låt – och det låter himla bra. Den som har lyssnat på MÄBE tidigare vet att man brukar få Thåström-vibbar från honom.

Det får man även när det blir mer avskalat med sång, gitarr, piano och munspel. Just det där munspelet, texten och rösten som MÄBE ligger inne med gör att det blir en melankolisk känsla när man lyssnar på En sexa gin och lite högre gitarr gång på gång på gång … alltså, det låter riktigt jäkla bra! Missa inte!

Bara vi har något för stunden
Och bara vi får några till
Bara vi har något för stunden
Om du ser mig säg hallå

MÄBE & Fredrik Lundqvist

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Jetty Bones tar ut svängarna på debuten

Nästa inlägg

Paradiset Blues ser till att humöret kommer på topp

Senaste om Fredrik Lundqvist