Thåströms liveplatta var precis det man behövde

En ny liveplatta med Thåström

Är det vad man behöver just nu?

Ja! med tanke på hur det ser ut i världen så är det precis vad man behöver!

5/5

Artist:
THÅSTRÖM
Albumtitel:
KLOCKAN 2 PÅ NATTEN, ÖPPET FÖNSTER …
År:
2020
Genre:
ROCK, INDUSTRIROCK
Skivbolag:
FUZZBOX TO RAZZIA, SONY MUSIC

Det där med liveplattor är lite upp och ned. Ibland älskar jag det, ibland ser jag det som en gäspning. Det beror inte på om det är bra gjort eller inte, men live är liksom live. Man ska vara på plats.

Nu är det ju som det är och jag har fått se fyra weekendresor med musik bli inställda sedan april. Då törstar man efter livemusik – och då kommer mästaren Thåström med en liveplatta!

  1. Centralmassivet
  2. Alltid va på väg
  3. Kom med mig
  4. Bluesen i Malmö
  5. Brev till 10:e våningen
  6. Det enda du behöver
  7. Gräsfläckar
  8. Old Point Bar
  9. Om Black Jim

”Klockan 2 på natten, öppet fönster … Med de orden inledde Thåström de flesta av sina spelningar under turnén hösten och våren 2017-2018. För över en 220 000 stor publik följde turnén upp albumet Centralmassivet. Klockan 2 på natten, öppet fönster … är första raden i låten Bluesen i Malmö och även inledningsspåret till Thåströms senaste album Centralmassivet som släpptes 29 september 2017″, står det i pressmeddelandet inför albumsläppet. Den låten är lika bra i liveversion som i studioversion.

Totalt blir det nio låtar. Det är nio höjdpunkter. Varenda låt är mästerlig och att bara få känslan av att vara på en Thåström-konsert betyder hur mycket som helst en dag som denna.

Det är grymma versioner som Thåström – som är en grym liveartist – och hans liveband gör. De inleder albumet med Centralmassivet och då börjar man får rysningar. Thåströms mörka, mäktiga och dramatiska industrirock är så fängslande att man inte kommer undan det. När man dessutom får ett strimma av hopp så har Thåström fångat uppmärksamheten på mer än ett sätt.

Om vi nånsin behövt ett mirakel
Så kan det få komma nu

Thåström

Thåström fyller sedan på med Alltid va på väg och detta är alldeles, alldeles lysande. Det är industrirock och postpunk. De här elektroniska inslagen ger en mäktig känsla och man känner än mer för att verkligen kunna ge sig i väg på något äventyr klockan 2 på natten …

Och låt efter låt bjuder på den där mäktiga känslan så att välja ut någon topp tre från det här albumet går inte. Titta bara på låtlistan … vad kan man välja bort?

Fast Brev till 10:e våningen måste nämnas lite extra. Det tillhör det finaste som Thåström har gjort och när han sjunger den med sin nästan trasiga röst så får man nya rysningar. När man sedan får lite publikjubel till det … wow!

Old Point Bar då? Om Black Jim där Thåström sjunger om att ingen undkommer döden? Sjukt bra! Lyssna! Detta är verkligen ett album du måste höra nu!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

4 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ulf Nilsson ger oss en låt att hämta kraft ifrån

Nästa inlägg

White Monkey - punkbandet blir bara bättre och bättre

Senaste om Thåström