White Monkey – punkbandet blir bara bättre och bättre

White Monkey har släppt ett gäng med singlar sedan starten.

Nu är det dags för punkbandet att släppa sin debut-EP – och de har aldrig låtit så bra som de gör nu!

4/5

Artist:
WHITE MONKEY
Albumtitel:
STILL MONKEYS (EP)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
AMTY RECORDS

Nu är det absolut inte något fel på det som White Monkey har gjort tidigare Midnight angel, Superhero och Can you hear me? är helt klart bra låtar. Ja, de är mer än så, men med Still monkeys tar punkbandet något kliv till.

Och det är kanske inte så konstigt att de gör det med tanke på att Strängnäsbaserade White Monkey – som bland annat har vunnit P4 Nästa Sörmland år 2018 – drog i gång så sent som 2017.

Nu har soundet blivit bättre. Det känns fylligare på något sätt. Det känns som om det är mer av allt och det är maffigare samtidigt som det givetvis är White Monkey-punk. Det är tajt och melodiös punkrock som det här bandet levererar på samtliga fyra spår.

  1. Still monkeys
  2. War
  3. Tomorrow too late
  4. Run n’ hide

Vår musik kan låta mörk men handlar om att gjuta mod i lyssnaren – att peppa dem att våga stanna upp, lyssna på sig själva och följa sin egen övertygelse. Lyckas vi inte nå publiken med våra texter så hoppas vi att de kan glömma sina bekymmer en stund, dras med i spelglädjen och få en rejäl energikick.

Charlie Ljungqvist

Att White Monkey har jämförts med Millencolin känns inte helt fel. De ligger helt klart nära varandra rent musikmässigt. Det är punk eller rock med punknerv. Skitsamma hur man ser på det. Det låter bra!

Och det gör det redan med titel- och förstaspåret Still monkeys. Det är en låt om att människan tror att de är en upphöjd ras som står över alla andra och till och med över vår planet. De levererar sitt budskap i punkformat och bjuder samtidigt på en jävla energikick!

Det där är bara starten på en riktigt skön fyraspårs-EP och i mina ögon så är det så starka spår att samtliga skulle fungera som singlar. Man sitter ju och sjunger med till textraderna ”I’m already dead to you”, ”Waking up to a world full of anger and hate” och ”I need you here to stay alive”! Klart att man har fastnat då.

White Monkey
Charlie Ljungqvist
(sång, bas)
Robert Karlsson (gitarr, kör)
Joachim Gradin (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Thåströms liveplatta var precis det man behövde

Nästa inlägg

Här är en video med 50 låtar på tre minuter ...

Senaste om White Monkey