Tajt och melodiös punkrock med White Monkey

White Monkey är tillbaka med en ny singel.

Vi får Superhero och med den levererar punkrocktrion tajt och melodiös punkrock – precis som vanligt.

4/5

Artist:
WHITE MONKEY
Album:
SUPERHERO (SINGEL)
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
WHITE MONKEY

Strängnäsbaserade White Monkey – som bland annat har vunnit P4 Nästa Sörmland år 2018 – drog i gång så sent som 2017, men har redan hunnit skicka ut en del riktigt vassa singlar. Och under 2020 är det dags att ta nästa steg. Då går bandet in i studion för att spela in sin debut-EP.

Fast redan nu är det dags för lite ny musik. White Monkey ger oss singeln Superhero och med den vill de, som de skriver i ett pressutskick, gjuta mod hos oss. De vill göra det med energisk och melodiös punkrock.

Så här säger sångaren och basisten Charlie Ljungqvist:

Vår musik kan låta mörk, men det handlar om att gjuta mod i lyssnaren – att peppa dem att våga stanna upp, lyssna på sig själva och följa sin egen övertygelse.

Låten börjar ganska tungt med trummor och gitarr. Sedan byggs det på mer och mer för att brista ut i en refräng som är så melodiös att det inte går att sitta still. När man sedan både får sköna basslingor och gitarriff så är man hemma.

Låten blir liksom bara bättre och bättre ju längre den får snurra mot sitt slut. Och när det är över så är det bara till att börja om för vem vill inte glömma alla sina bekymmer en stund?

White Monkey
Charlie Ljungqvist (sång, bas)
Robert Karlsson (gitarr, kör)
Joachim Gradin (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Danger Zone har en del att leva upp till ...

Nästa inlägg

The Sherlocks låter bättre och bättre

Senaste om White Monkey