Nu blir det nytt med Smash Into Pieces

Smash Into Pieces är tillbaka med en ny platta.

De är tillbaka med uppföljaren till Arcadia.

Vi får A new horizon.

4/5

Artist:
SMASH INTO PIECES
Albumtitel:
A NEW HORIZON
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, ROCK
Skivbolag:
SMASH INTO PIECES

Det svenska alternativa rockbandet Smash Into Pieces bildades 2008 och sedan dess har det blivit sex studioalbum.

 • Unbreakable (2013)
 • The Apocalypse DJ (2015)
 • Rise and shine (2017)
 • Evolver (2018)
 • Arcadia (2020)
 • A new horizon (2021)

De har utvecklat sin musik sedan starten och de senaste plattorna har handlat om någon alternativ rock. Det är elektronisk rock där de blandar in allt från pop och rock till metal och dance i sina låtar. Det låter kanske märkligt att läsa det, men det krävs inte så mycket mer än en lyssning förrän man tänker ”Aha, fan … det fungerar ju!”

 1. Rise up
 2. Real one
 3. My wildest dream
 4. Bangarang
 5. Broken parts
 6. Cut you off
 7. Glow in the dark
 8. Running away from home
 9. My shadow
 10. A new horizon
 11. Outrun

Eller fungerar … det är klart mer än så. Det Smash Into Pieces gör är unikt och det låter kalasbra! Att de bara får ihop det på det här sättet är imponerande. Att blanda pop, synth och metal och få det att låta bra … ja, det är imponerande.

Med A new horizon berättar de om en framtida värld där det finns korruption och som drivs av rädsla och information som inte är sann. De presenterar sedan sina låtar på sitt sätt med sin alternativa rock, med sin elektroniska rock.

Det blir välgjorda låtar och varenda låt är tillräckligt bra för att kunna bli släppt som singel.

Vissa låtar blir lite tyngre, andra blir lite poppigare så de fastnar inte fullt ut i samma spår utan varierar sig en del – och två av albumets höjdpunkter är när det blir lite tyngre: Broken parts och Glow in the dark.

Inledningsspåret Rise up är även det en höjdare, inte minst på grund av Chris Adam Hedman Sörbyes sång. My wildest dream är så synthig att man den snabbt blir en favorit … Cut you off går åt balladhållet och är ruskigt bra den också.

Det poppiga och ultracatchiga titelspåret A new horizon är även det en skön sak.

En annan höjdpunkt – eftersom man blir så jävla förvånad trots att man vet om att det är Smash Into Pieces – är sistaspåret. Här gör de en intrumental synthlåt i Outrun.

Smash Into pieces
Chris Adam Hedman Sörbye
(sång)
Benjamin Jennebo (gitarr)
Per Bergquist (gitarr)
The Apocalypse DJ (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Transport League sparar inte på krutet!

Nästa inlägg

En gigantisk godispåse från Metallica

Senaste om Smash Into Pieces