4/5
Artist:
Paloma Faith
Album:
The architect
År:
2017
Genre:
Pop
Bolag:
Sony Music Entertainment

Många starka låtar av Paloma Faith

Att ha med lite snack från Samuel L. Jackson på en platta. Kan det vara en bra idé? Tja, det tyckte i alla fall Paloma Faith …

”What are you waiting for? Do not be fearful of evolution, the time is now!”

Det är en del av inledningen av plattan The architect och introt Evolution och det är skådisen Samuel L. Jackson som står för orden.

Det finns ytterligare ett par sådana korta grejer på plattan, men ser man förbi det så känner man igen Paloma Faith även om hon själv har beskrivit sitt nya album som ”a social observation record.”

Hon hade helt enkelt bestämt sig för att inte skriva om kärlek utan villa titta bort från sig själv. Paloma Faith är orolig för framtiden och vill förändra saker till det bättre. Då blev hennes fjärde fullängdare ett ”politiskt” album.

 1. Evolution
 2. The architect
 3. Guilty
 4. Crybaby
 5. I’ll be gentle
 6. Politics of hope
 7. Kings and queens
 8. Surrender
 9. Warrior
 10. Til I’m done
 11. Lost and lonely
 12. Still around
 13. Pawns
 14. WW3
 15. Love me as I am
 16. Power to the peaceful
 17. Tonight’s not the only night
 18. My body
 19. Price of fame

Men så mycket politik är det inte även om Guilty handlar om Brexit-omröstningen och Warrior handlar om flyktingkrisen, men det är kanske inte hur tydligt som helst.

Man kan också hoppa över det politiska och bara lyssna på plattan om man vill det för den innehåller bra låtar och Paloma Faith ger oss fortfrande det där storslagna och starka popsoul-soundet som är så jäkla bra.

Hon snubblar också in en aning på discospåret med Til I’m done och Crybaby.

Och här finns fler starka låtar. Till exempel så är Kings and queens en lysande poplåt. Ibland behöver man liksom inte krångla till det. Ibland räcker det gott med att man sjunger om kungar och drottningar .

 

 

 

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En aptitretare från Firkin

Nästa inlägg

Charta 77 verkar vara för evigt ...