4/5
Artist:
Charta 77
Album:
Inget varar för evigt, så har det alltid varit
År:
2017
Genre:
Punk
Bolag:
Birdnest

Charta 77 verkar vara för evigt …

2016 släppte Charta 77 det akustiska albumet Trodde vi skulle ändra världen …

Redan 2017 var de tillbaka med ett nytt album och med plattan Inget varar för evigt, så har det alltid varit och då var det inte längre någon akustisk musik det handlade om.

Charta 77 är rena veteranerna på den svenska punkscenen. De har hängt med sedan 1983 och is still going strong. De har genom åren skickat ut en del lysande punklåtar. Vem har inte sjungit med till Vykort från Rio till exempel?

Nästan 35 år efter starten levererar de fortfarande.

  1. Efter men
  2. När är det nog
  3. Samma sång
  4. Det kommer regn
  5. I en annan värld
  6. Stå upp!
  7. Måndag
  8. Skar mig på ett papper
  9. Geronimo och jag
  10. Godnatt

Ledstjärnan för bandet har alltid varit att ha kul. De bryr sig inte vad andra tycker. De vill ha kul och det verkar de fortfarande ha.

Inget varar för evigt, så har det alltid varit är helt klart en bra platta. Det är punk, men det är punk med popmelodier – i alla fall stundtals. Det låter jäkligt bra.

Men låten Det kommer regn är något annat. Det är en soft låt med hammondorgel … det är kanske inte en hederlig punklåt, men ta mig tusan så bra det är.

Några av oss stannade kvar, medans någon annan for

Några minns jag knappt, för någon är saknaden rätt stor

På gator där vi växte upp och vände våra dygn

Ett stenkrig på en fotbollsplan, jag fick sy 24 stygn

Men jag hoppas att du har det bra i livets karriär

Att allting har varit gott mot dig för du bar med

Och formade mig till den jag är

I en annan värld är en annan singel från plattan. Här finns Kerry Bomb (The Headlines) med. Och det är en annan höjdare.

Charta 77 har ytterligare en gäst med på Inget varar för evigt, så har det alltid varit. Det är ingen mindre än KSMB-legendaren Johan Johansson.

Det är en bra platta rakt igenom, men man kan ifrågasätta albumtiteln … för visst tusan kommer Charta 77 att vara för evigt?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Många starka låtar av Paloma Faith

Nästa inlägg

Ännu ett starkt album av Hurts

Senaste om Charta 77