Charta 77 blir ett tomteband med bjällror och allt …

Charta 77 går verkligen all in när det är dags att göra en jullåt.

Det är bjällror och allt annat som hör till, men Charta 77 är inte som alla andra band …

4/5

Artist:
CHARTA 77
Albumtitel:
EN ANNORLUNDA JULSAGA (SINGEL)

År:
2020
Genre:
ROCK, PUNK
Skivbolag:
BIRDNEST RECORDS

Jullåtar är allt som oftast tralliga och glada låtar. Ni vet, så där löjligt trevliga och allt är så jävla bra att man nästan blir förbannad.

En del älskar julen, andra hatar den och tycker att det är den värsta tiden på året. Tillhör man de senare är man knappast intresserad av att lyssna på några överglada skitlåtar – jo, det finns några bra jullåtar också – som blundar för mångas verklighet.

Det är nu punkveteranerna Charta 77, som har funnits med på den svenska punkscenen sedan 1980-talet, kommer in i bilden. Soundet är glatt vemodigt och det är väl knappast någon snabb punk, men det är skönt och det låter bra med bjällror och allt annat.

Det är dock när texten går i gång som man verkligen fastnar för detta. Charta 77 bjuder på en annorlunda julsaga där det faktiskt finns människor som mest hoppas att julen bara är över … det är vemodigt och alldeles fantastiskt härligt deprimerande.

Detta är utan tvekan en av årets bättre jullåtar och den värmer i decemberkylan. Tack för det, Charta 77.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Dropkick Murphys överraskar med två singlar

Nästa inlägg

God jul & gott nytt år!

Senaste om Charta 77