Ny sylvass platta av Rob Moratti

Såväl Transcendent som Renaissance är rena monsterplattor av Rob Moratti.

Nu är han tillbaka med albumet Paragon – och vet ni vad?

Det är precis lika bra denna gång!

5/5

Artist:
ROB MORATTI
Album:
PARAGON
År:
2020
Genre:
HÅRDROCK, AOR
Skivbolag:
AOR HEAVEN

Rob Moratti gör som vanligt och släpper en kanonplatta. Foto: Pressbild

Det var under 1990-talet som Rob Moratti drog i gång sin professionella musikkarriär. Då var han sångare och låtskrivare i Moratti. Han fanns sedan med i Final Frontier som släppte några grymma plattor.

2008 ersatte Rob Moratti Michael Sadler i Saga på albumet Human condition. Sadler återvände dock snart till bandet och Moratti valde att gå vidare med en solokarriär.

Och det kanadensaren har gjort som soloartist är ta mig tusan alldeles makalöst.

 1. I’m falling
 2. Rise above
 3. What have we become
 4. Remember
 5. Where do we go from here
 6. Drifting away
 7. Break the chains
 8. Alone anymore
 9. Bullet proof alibi
 10. All I’m living for
 11. Picking up the pieces
 12. Stay away

Nu är det inte som så att Rob Moratti har bestämt sig för att bryta ny mark och göra en punk- eller heavy metal-platta. Han kör på som på sina tidigare plattor. Då blir det melodiös rock, melodiös hårdrock, AOR och progressiv rock som han blandar ihop på sitt alldeles egna sätt.

Denna gång var det dock inte lika övertygande som Moratti har varit på de två tidigare albumen. Det var dock bara något tillfälligt och efter att ha låtit albumet snurra på två-tre gånger så sitter man där återigen och bara ler när man hör låtarna från Paragon.

Rob Moratti har en sådan sjuk känsla för att få ihop sköna låtar som känns mjuka och varma – men som samtidigt är melodiös rock. När man spelar detta och tänker på att sommaren är över för längesen … ja, då blir man nästan vemodig.

Topp tre? Where do we go from here, Drifting away och All I’m living for.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Här är 2020 års soundtrack i postrockformat

Nästa inlägg

Premiär! Flykten släpper musikvideon till Är du en idiot?

Senaste om Rob Moratti