Premiär! Flykten släpper musikvideon till Är du en idiot?

Det är dags för en ny videopremiär på Rockfarbror.

Då är det Flykten som bjuder på ren och skär rock ’n’ roll med låten Är du en idiot?

I dag är det presidentval i USA. President Donald Trump ställs mot Demokraternas kandidat Joe Biden och då är det väl passande att Flykten skickar ut sin video till Är du en idiot?

Så här skriver regissören Max Gronowitz själv om videon:

Jag bestämde mig för att låten var ett svar till individens maktlöshet i flocken. Låten i min mening förkroppsligar en utlösning av frustration med oklara konsekvenser. Estetiken är lånad från 90-talets arkadspel, som en metafor över hur styrda vi är i tiden vi lever. Jag sökte bryta ner texten rad för rad och hitta passande metaforer. Det skenande tåget i videon symboliserar känslan av raseriet som tar vid när bägaren runnit över och individen avsäger sig från ansvar till konsekvenserna. Temat är dystopiskt och apokalyptiskt med glimten i ögat.

Max Gronowitz

Det är en cool video – som är inspirerad av gamla arkadspel – till en lika cool och rak rock ’n’ roll-låt som räcker ett finger åt makten och åt människan som följer den utan att ifrågasätta något.

Det är dessutom catchig rock ’n’ roll som Flykten (Johannes Nordell, John Dolve, Kalle Hörnfeldt och Jon Sundberg) ger oss och man ler både åt videon och när man kommer på sig själv att sitta och sjunga med i ”är du en idiot?”

Det är liksom rakt på både med musik och med text. Här försöker inte Flykten gömma undan något. De ställer helt enkelt en rak fråga …

Flykten släpper musikvideon till Är du en idiot?

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny sylvass platta av Rob Moratti

Nästa inlägg

More! More! More! Här har ni Baby Strange!