Tom Bailey - Science Fiction

Vilken återkomst av Thompson Twins-Bailey!

Han hade inte släppt någon ny musik på 25 år.

Men förra sommaren var det dags igen.

Tom Bailey – den förre Thompson Twins-medlemmen – släppte den suveräna plattan Science fiction.

4/5

Artist:
TOM BAILEY
Album:
SCIENCE FICTION

År:
2018
Genre:
POP
Skivbolag:
TB TOURINGL TD, T/A MIKROKOSMOS RECORDS

Under 1980-talet och första halvan av 1990-talet var Thompson Twins något av det hetaste som fanns i synthpopvärlden. Det var tvillingarna, Alphaville, Depeche Mode, Human League, Erasure och Howard Jones som spelades så mycket att öronen blödde.

Thompson Twins var i gång mellan 1977 och 1993. De skickade ut några superplattor med låtar som Lay your hands on me, Hold me now, Doctor! Doctor!, Don’t mess with doctor dream, You take me up och King for a day.

Efter 1993 bytte bandet namn till Babble eftersom de bytte musikstil och det var knappast ett lyckat sådant. Babble var inte ens i närheten av Thompson Twins och en annan gav väl upp hoppet om att få höra något mer från dem.

Det skulle man inte ha gjort … För tre år sedan var plötsligt Tom Bailey tillbaka och för första gången på 27 år spelade han Thompson Twins-låtar live igen.

Och under 2019 var Bailey tillbaka med sin första soloplatta någonsin och plötsligt väcks Thompson Twins till liv igen – för det här påminner en jäkla massa om dem. Det är pop som Bailey gjorde det förr i tiden.

Det kan dock finnas en liten skillnad. När Thompson Twins skickade ut sina album var de ofta ojämna. De släppte inte en platta där det inte fanns någon låt som egentligen inte platsade. Baileys album Science fiction är däremot jämn. Allting är bra. Varenda låt håller hög klass.

Det är nästan irriterande att man skulle behöva vänta 25 år på det här …

  1. Science fiction
  2. What kind of world
  3. Shooting star
  4. Feels like love to me
  5. Blue
  6. If you need someone
  7. Ship of fools
  8. Work all day
  9. Bring back yesterday
  10. Come so far

Här finns också en låt som passar lite extra bra när det gäller Bailey: Bring back yesterday. Det är ju det han gör! Han tar oss tillbaka till Thompson Twins-tiden.

Vi får återigen skön pop/synthpop från Bailey och det är låtar som sätter sig direkt så det här var en av de skönaste combackerna – jag räknar inte in singeln Come so far som släpptes redan 2016, detta är ju en fullängdare – som man fick vara med om under 2018.

Bästa spåren? Science fiction, What kind of world, Shooting star och If you need someone.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Howard Jones - Transform
Föregående inlägg

Synthpopikonen Howard Jones är tillbaka!

Northlight - A Celebration Of Humanity
Nästa inlägg

Northlight levererar en ny skön arenarocklåt