Reckless – en fantastisk debutplatta av Morgan Wade

Morgan Wade växte upp med bluesgrass. Hon älskar dessutom rock och pop.

Wade rör runt allt det där och gör sin egen grej när hon nu släpper sin fantastiska debutplatta Reckless.

5/5

Artist:
MORGAN WADE
Albumtitel:
RECKLESS
År:
2021
Genre:
COUNTRY, ROCK
Skivbolag:
THIRTY TIGERS

Ibland dyker det upp plattor med helt nya artister som letar sig rakt in i hjärtat. Denna gång är det den 26-åriga amerikanskan Morgan Wade som gör det. Hon ger oss alternativ country och southern rock med någon popkänsla som är väldigt lättlyssnad.

Det blir tio låtar på solodebutplattan Reckless – och vet ni vad? Varenda en är grym!

  1. Wilder days
  2. Matches and metaphors
  3. Other side
  4. Don’t cry
  5. Mend
  6. Last cigarette
  7. Take me away
  8. Reckless
  9. Northern air
  10. Met you

Oj, vilken stark platta det är som Morgan Wade ger oss. Man blir fångad redan med Wilder days. Man får liksom lite samma känsla som när man hörde Sheryl Crows All I wanna do 1993 då man mest undrade var det kom ifrån? Några större likheter mellan dem två finns väl egentligen inte. Morgan Wade känns faktiskt flera klasser bättre …

En anledning – förutom att Wade självklart gör vassa låtar – till att det låter så bra är att hon har tagit hjälpt av Sadler Vaden för att producera skivan. Vaden är ju gitarrist i Jason Isbells band The 400 Unit och det de har gjort skojar man inte bort. Wades låtar hamnar väl halvhyfsat nära hur Isbell låter och då är halva segern vunnen.

Det är en så vass platta att det inte går att välja ut topp tre. Det får bli topp fem: Wilder days, Take me away, Matches and metaphors, Other side och Last cigarette.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En skön indierockplatta av Sydney Sprague

Nästa inlägg

Deprimerande och underbart med Lana Del Rey