Vilket skönt beat, Perpacity!

Under 2018 kommer Perpacity att släppa en ny platta.

Nu får vi ett första smakprov från den.

Vi får Rule the day.

4/5

Artist:
PERPACITY
Albumtitel:
RULE THE DAY (SINGEL)
År:
2018
Genre:
ELEKTRONISKT, SYNTH
Skivbolag:
PERPACITY

Perpacity fortsätter att skicka ut bra låtar. Att Ian Harling finns i UK och att Martin Nyrup finns i Danmark spelar liksom ingen roll. De har ju över 20 års erfarenhet av att göra musik.

Deras senaste låt, Rule the day, är deras första singel från det kommande albumet The order of now vilket därmed blir uppföljaren till Arise från 2016.

Rule the day är en riktigt bra låt. Det starka melodier och ett skönt beat.

Det går liksom inte att inte dra paralleller med Depeche Mode för det att just de vibbarna Perpacity skickar ut. Det låter en hel del tidigt DM över detta. Det är både mörkt och melodiöst i den här elektroniska musiken. Bandmedlemmarna Martin Nyrup och Ian Harling beskriver låten som ett anthem för de som vill göra sina egna val i livet.

Så här säger Nyrup om Perpacitys musik i ett pressutskick:

I think we have a low boredom threshold. We want our lives – and music – to continue to change and grow all the time. We try to write in a very natural way, following whatever kind of music that comes out of us rather than staying within one specific genre. This has helped us develop our own style to some extent, and even we find it impossible to know what we might end up doing over the coming years – and nothing could be a more exciting prospect.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En suverän debutplatta av Mikäel

Nästa inlägg

Nu går Jangle Towns debutsingel på repeat

Senaste om Perpacity