Djävulen Möblerar Om är tillbaka med ny platta

Så var det dags för lite svensk punk.

Och det är Djävulen Som Möblerar Om som skickar ut en riktigt fin platta i Trubbelmagnet.

4/5

Artist:
DJÄVULEN MÖBLERAR OM
Albumtitel:
TRUBBELMAGNET
År:
2023
Genre:
PUNK
Skivbolag:
BOLLMORA REKORDS

Det var väl för fyra-fem-sex år sedan som Djävulen Möblerar Om dök upp på min radar – men de har varit i gång sedan 2013 och firar alltså sitt tioårsjubileum i år – och sedan dess har man varit fast för det här svenska garagepunkbandet.

Denna gång ger de oss uppföljaren till det finfina albumet Mot allt som du är för från 2019 – och gillade du den så lär du gilla denna …

  1. Allt som ingen ville ha
  2. Trubbelmagnet
  3. Sista dagen av mitt nya liv
  4. Panikmaskin
  5. Dödsdömd
  6. Misstag
  7. Botten av en helg
  8. Tom blick, öppen mun
  9. Skallar av bly
  10. Bränner alla broar

Det är ett Djävulen Möblerar Om som man känner igen. Det är punkrock och garagerock som ger både en ny och fräsch känsla samtidigt som man får vibbar från svunna tider – och allting är paketerat i ett ösigt och härligt gung.

Djävulen Möblerar Om ger oss allt det där redan på inledningsspåret Allt som ingen ville ha – samtidigt som det blir en skön text: ”Det luktar gammalt lik i din lägenhet // Din morsa stod i dörren och bara skrek // Vi hade druckit frukost hela dagen // Det hade varit fest några dar i rad / Vi fick fart först när kvarteret släcktes ned.” Det där sätter fart på smilbanden …

Titelspåret Trubbelmagnet blir lite stökigare, det blir lite mer garagestök, men bandet glömmer inte bort att det ska svänga. Det gör de inte någon gång under plattan. Ah, så jäkla gott det kan vara med en jävla massa gitarrer! Trubbelmagnet!

Bara titeln på Sista dagen av mitt nya liv lockar till lyssning. Jag menar, vem har inte tänka börja om med sitt liv och orkat göra det i ungefär åtta timmar innan man är tillbaka som vanligt?

Ah, det är en jävligt fin platta som Djävulen Möblerar Om ger oss. De radar upp ösiga punklåtar och de låtar som sticker ut lite extra, förutom de redan nämna, är tokösiga Panikmaskin, ultrasvängiga Misstag och fetstökiga Botten av en helg.

Fast det fortsätter hela vägen. Det finns inte ett svagt spår här. Skallar av bly, Bränner alla broar och Tom blick, öppen mun är finfina låtar och den sistnämnda bjuder på ett härligt retfullt sound till vilket de berättar om veckans scoop.

Det är sköna texter plattan igenom. Jag sitter i alla fall och småler mest hela tiden. Jag menar kan man göra annat när man hör rader som ”Det var tonårskärlek, 20 år för sent”, ”Det var en vacker morgon, tills vi såg varann”, ”Jag ser igenom fasaden, inget skiner om dig” och ”Det var rätt konstigt i sig, för nån polare skickade mig för att hålla en annan polare borta från dig // Det var ett misstag.” Underbart helt enkelt.

Djävulen Möblerar Om
Malte Ejvall
(sång)
Magnus Ellsven
den (gitarr)
Magnus Nordin (bas, gitarr)
Magnus Magnusson (trummor)

Albumet finns att köpa här.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Dave Hause bjuder återigen på en kalasplatta

Nästa inlägg

Oerhört känslosamt när Armadillo King släpper nytt

Senaste om Djävulen Möblerar Om