The Luka State ger oss en platta med två ansikten

The Luka State är ett up and coming-indierockband från England.

Nu släpper de albumet More than this och då blir det rena energismällen … i alla fall stundtals.

4/5

Artist:
THE LUKA STATE
Albumtitel:
MORE THAN THIS
År:
2023
Genre:
INDIE, ROCK
Skivbolag:
THURTY TIGERS

The Luka State, med frontmannen Conrad Ellis samt Sam Bell, Lewis Pusey och Jake Barnaba, kommer från den lilla staden Winsford som ligger någonstans mellan Manchester och Liverpool – och när man vet det så tänker man kanske genast på den klassiska brittiska britpopen från 1990-talet.

Visst, det gör man kanske en del även när man hör The Luka State, men några större likheter mellan Oasis och alla andra band från den tiden finns egentligen inte. Det dyker väl upp någon vibb här och där, men inte så mycket mer än så.

The Luka State, som är ett av den brittiska rockmusikens framtidshopp, är både skitigare och mer energifyllt och i den här indierocken finns det spår av såväl punkrock som alternativ rock. Textmässigt så är det låtar som kretsar kring social utsatthet och om livet i Storbritannien.

 1. Bring us down
 2. Oxygen thief
 3. Losing streak
 4. Two worlds apart
 5. Stick around
 6. More than this
 7. Matter of fact
 8. Tightrope (walking on a wire)
 9. Swimming backwards
 10. Metamorphosis
 11. Change
 12. Movies

The Luka State kickar i gång sin andra fullängdare – uppföljaren till Fall in fall out från 2021 – med Bring jus down. Det är en käftsmäll. Det är en fet låt med ett grymt gott sound – där man får en del vibbar från Stereophonics.

Det blir ännu fetare med Oxygen thief. Soundet är tyngre. Soundet är maffigare. Soundet är punkigare. Och redan här känner man att The Luka State har tagit några kliv i sin utveckling för allting låter bättre än vad det gjorde på debuten.

Det finns dock en annan sida av The Luka State. Det behöver inte vara maffigt och fett hela vägen. De väljer en annan väg på till exempel Two worlds apart – och en låt som den härliga Stick around bjuder på en smått magisk refräng.

Swimming backwards är en annan favorit. Det är en härlig indierocklåt. Här har The Luka State åter valt tona ned det skitiga och det handlar knappast om att gå all in. Då blir det en ganska varm känsla över hela låten … som sagt en härlig indierocklåt som kommer att spelas under många år framöver.

Fast det är ju klart att efter ha hört de två första spåren så blir man inte så lite glad när The Luka State skickar ut titelspåret More than this – och det är bra ös igen! Det är punkigt igen! Samtidigt så är det härligt melodiskt.

Det här är en fin platta som har något av två ansikten. Då blir det allt annat än tråkigt.

Topp tre? Swimming backwards, Bring us down och Change … och Oxygen thief.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lucero är tillbaka med ett nytt härligt album

Nästa inlägg

En härlig synthplatta från Red Cell