Black Paisley - Perennials

Ny platta och mer magi från Black Paisley!

Black Paisley gjorde en makalös debutplatta 2017.

Nu är det dags för uppföljaren till Late bloomer. Vi får Perennials – och då låter Black Paisley, i alla fall stundtals, tyngre än någonsin.

5/5

Artist:
BLACK PAISLEY
Album:
PERENNIALS
År:
2018
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BLACK PAISLEY AB

När Black Paisley släppte Late bloomer visste man egentligen inte vad man skulle få. Det var ju en platta från ett band som man inte hade koll på.

När de nu släpper uppföljaren så har man bättre koll – och då har man också stora förhoppningar på Perennials. Ja, man har faktiskt så stora förhoppningar att det här ska vara en platta som slår sig in på årsbästalistan …

Vi får tolv låtar:

 1. I want your soul
 2. Day by day
 3. Sometimes
 4. Mother
 5. Miss me
 6. Without you
 7. Step back
 8. Trying
 9. Out of my life
 10. Alone
 11. Think
 12. Stronger

I juni fick vi ett första smakprov på Black Pailseys nya platta och singeln I want your soul är rena käftsmällen. Så här tungt har Black Paisley aldrig låtit.

Det svenska rockbandet (Stefan Blomqvist, Jan Emanuelsson, Ulf Hedin, Robert Wirensjö och Mikael Kerslow) som brukar ge oss klassisk rock som blandas med melodiös rock och modern country gör nästan en hårdrockslåt. Det låter hur bra som helst där gitarrlirandet, skinnbankandet och basgången är grymt skönt. Lägg till en snygg refräng och vi har fått ett uppdaterat Black Paisley.

Snacka om att få en bra start på det nya albumet …

Men Black Paisley är snart tillbaka och ger oss sitt gamla sound och när Day by day kickar i gång så är det bara till att luta sig tillbaka och njuta av en grym mjukrocklåt.

Det kryllar av kanonlåtar på Perennials. Balladen Sometimes har en sådan känsla att man knappt orkar lyssna på den. Det är sådana här låtar som gör att man älskar musik. Det är en låt som får nackhåret att resa sig! Det är utan tvekan en av plattans absolut bästa låtar.

So sorry I’m leaving
Tomorrow I’m gone
I always wonder
’Cause you seem to be the one
I’m back in that morning
When you asked med to stay
I sometimes wonder
What was I suppose to say
But just like every story has its end
So this moment goes away

Vill du höra ytterligare en ballad som håller samma höga klass så är det bara att dra i gång Without you. Vilken känsla Stefan Blomqvist har när han sjunger de här låtarna … och det lilla pianoklinkadet är så snyggt!

Mother är en annan kanonlåt. Det är en tung sak. Det känns modernt och rockigt som tusan. Fast Black Paisley glömmer aldrig det melodiösa. Det må vara tungt, men det är ett sjuhelsikes gung i det här också.

Vill du ha ännu mer fart? Vill du ha lite AC/DC-vibbar? Då är det Step back du vill ha. Det är en lika skön som fartfylld låt som dessutom har en allsångsrefräng.

Alltså, i stort sett varenda låt går hem! I Out of my life testar Black Paisley med att växla tempo i låten. Det blir både häftigt och bra. Lägg sedan till en lite annorlunda sång och en fet refräng. Jo, man tackar!

Nästa ögonbrynshöjare är sistaspåret Stronger som också släpptes som singel innan albumsläppet. Återigen får vi en ballad. Låten inleds med ett piano, som får ta en stor plats låten igenom. Den har också plats för stråkar … och när sedan Blomqvist drar i gång med sången så är det bara till att luta sig tillbaka och suga åt sig det här.

På debuten jobbade de tillsammans med producenten Mats Lindfors (Talisman, John Norum, Scorpions, H.E.A.T, Candlemass) som med bandets hjälpt fick till ett magiskt sound. Tragiskt nog så gick Lindfors bort strax efter att Late bloomer släpptes.

På Perennials, som släpps den 27 september, har därför Black Paisley fått jobba med ett nytt team: Niklas Flyckt, Per Andersson, Anders Hellgren och Svante Forsbäck.  De har dock lyckats behålla sitt magiska sound på många av låtarna.

Perennials är kanske inte riktigt lika vrålstark som debuten (det är inte många plattor som är det över huvud taget), men likväl så är det en grymt bra platta som absolut förtjänar högsta betyg.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Dion Bayman - Better Days
Föregående inlägg

Dion Bayman blir bara bättre och bättre

Nästa inlägg

Lioncage släpper nytt: Turn back time

Senaste om Black Paisley