3/5
Artist:
Lioncage
Album:
Turn back time
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Pride & Joy Music

Lioncage släpper nytt: Turn back time

Gillar du band som Toto, Journey, REO Speedwagon och Chicago?

Då kan Lioncages tredje fullängdare – Turn back time – absolut vara något för dig.

Lioncages resa började med plattan Done at last (2015) och den fortsatte förra året med Second strike.

Nu är det dags för platta nummer tre från det melodiösa rockbandet. De skickar ut tolv låtar på Turn back time.

 1. Heaven’s gate
 2. Black water
 3. Comfort me
 4. Blind
 5. Turn back time
 6. Believe in magic
 7. The walls
 8. Dead man walk
 9. So long ago
 10. How can U say
 11. Let the children dance
 12. How does it feel

Lionheart ger oss snygga melodier, ett snyggt gitarrlirande, sköna krokar och ett skönt groove. Det får man egentligen på varenda låt, men plattan känns lite ojämn. Det finns inte några dåliga låtar här, men det finns några toppar som sticker ut och de sticker ut ordentligt.

Comfort me, där man får en del Dan Reed-vibbar, är en. Det är lite småtungt om man kan kalla AOR för tungt … Blind är en annan höjdare precis som Turn back time som minst sagt påminner en del om Toto.

Ballden Believe in magic, med de sköna gitarriffen, är en annan missa inte-låt. Det är även How can U say … fast det är en låt som sticker ut allra mest och det är en klassisk melodiös rocklåt som det doftar 1980-tal över: So long ago. Det är en låt som andas klass från början till slut.

Lioncage

Thorsten Bertermann (sång)

Torsten Landsberger (trummor)

Lars König (gitarr)

Arvid Lucas (bas)

Bülent Sezen (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Black Paisley - Perennials
Föregående inlägg

Ny platta och mer magi från Black Paisley!

Nästa inlägg

Det osar rock 'n' roll-röj över Dead Express