Dion Bayman - Better Days

Dion Bayman blir bara bättre och bättre

När Dion Bayman släppte Don’t look down för två år sedan rankade jag den som den bästa plattan han hade gjort.

Nu är han tillbaka med uppföljaren Better days – och Bayman gör ingen besviken …

4/5

Artist:
DION BAYMAN
Album:
BETTER DAYS
År:
2018
Genre:
ROCK, AOR
Skivbolag:
ART OF MELODY MUSIC, BURNING MINDS MUSIC GROUP

De senaste plattorna som australiensaren Dion Bayman har släppt har varit bra, men med Don’t look down tog han något kliv framåt med sin melodiösa rock/AOR.

Och med det i tanke så väcktes det förhoppningar om ytterligare en bra platta när snacket började gå att han höll på att göra ny musik.

Dion Bayman ser till att återigen skicka ut en väldigt bra platta – och det kan till och med vara så att Better days tar plats som hans bästa platta så här långt in i karriären!

  1. Ready for the real thing
  2. Rise and fall
  3. Better days
  4. The best times of my life
  5. Leap of faith
  6. Fallin’ for you
  7. Pieces
  8. Out of mind out of sight
  9. Cold
  10. If I could

Better days blir det första albumet som Bayman inte släpper på egen hand och det hörs. Inte för att det har varit något fel på de tidigare plattorna, men Bayman har ”taken it up a notch” som man säger.

Så här säger Dion Bayman om albumet:

With each new release my goal is to make it better than the last in every aspect. I think I’ve grown as a songwriter, and production wise it’s the best sounding album I’ve produced. I am extremely proud of this record.

Att Dion Bayman influeras av artister som Rob Thomas, Bon Jovi, Keith Urban, Richard Marx och Bryan Adams hör man.

Det är snygga melodier, det är sköna riff och Bayman har en jäkla känsla när han sjunger. Dessutom är låtarna välproducerade. Då får man låtar som fastnar direkt. Man får låtar som man vill höra mer och mer av.

Det är tio bra låtar. Det är tio AOR-stänkare. Det är tio feel good-låtar som får en att drömma sig tillbaka till de varma sommarkvällarna.

Det är helt enkelt smittsamt bra rocklåtar där Bayman bjuder på allt från smäktande ballader till lite snabbare rockpärlor.

Bästa spåren? Fallin’ for you, Ready for the real thing och The best times of my life.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Magic! är tillbaka med sin tredje studioplatta

Black Paisley - Perennials
Nästa inlägg

Ny platta och mer magi från Black Paisley!

Senaste om Dion Bayman