Honungsvägen - Honungsvägen
4/5
Artist:
Honungsvägen
Album:
Honungsvägen
År:
2019
Genre:
Indie
Bolag:
Hi-hat Music

Honungsvägen släpper sin debutplatta

Efter några grymt bra singlar är det svenska indiebandet Honungsvägen redo för att släppa sin debutplatta.

Vi får tio spår på det självbetitlade albumet.

Honungsvägen
Honungsvägen. Foto: Sara Almgren

Umeåbandet Honungsvägen har varit i gång sedan sommaren 2013. De skickade någon låt året efter, men sedan dröjde det till 2017 innan de släppte singeln Istid.

Efter det har det kommit ytterligare några singlar där den gemensamma nämnare är att de har varit bra. Ja, de har till och med varit kalasbra.

  1. Inga skor
  2. Istid
  3. Sakta fatta
  4. Reservationer
  5. Nattmusik
  6. Kalla mig för Satan
  7. Hjärtat ditt
  8. Kom ihåg
  9. Nån sa nått om nått misstag
  10. Tänk

Det var dock inte helt självklart att de här låtarna skulle nå ut till någon publik. Honungsvägen spelade in sina låtar lite under radarn, men sedan kom livet emellan och bandet tappade styrfart.

Men 2016, på Way Out West, började Henrik Oja prata med Thomas Kågström, Hi-hat Music, om att ge ut plattan som låg på en hårddisk.

Sagt och gjort.

Nu är Honungsvägens debutplatta här och här känner man igen singlarna Inga skor, Kom ihåg, Kalla mig för Satan och Istid. Och med dem i bagaget så vet man att den här plattan kommer att vara något alldeles extra.

Honungsvägen (Henrik Oja, Christina Karlsson och Daniel Berglund) ger oss svensk indiepop där det även ryms en del folkrock/americana. Det är ganska soft och småskönt. Det är också texter som man verkligen vill lyssna in sig på – och det är inte så konstigt med tanke på att Annika Norlin (Säkert!) har hjälpt till med den biten.

Plattan inleds med Inga skor och för den som gillar indiepop på svenska så lär det här gå hem. Det är så skönt, så soft och lätt att fastna för – speciellt om man gillar Säkert! Det är helt klart musik som ligger åt det hållet.

Istid håller minst samma höga klass. Äh, den är till och med ett strå vassare. Det är något med den texten som gör att man fastnar stenhårt i den. Så där fortsätter det sedan hela vägen. Sakta fatta, Reservationer, Kalla mig för Satan … allt låter kalasbra! Och man vill bara höra mer och mer av det här gänget.

Min enda vän har gett sig av
Genom gången ur mitt helvete
Någontong om att känna sig kvävd
Lär vi andas genom eld och sten

Avslutningen av albumet är precis lika bra. Det är lite melankoliskt, men samtidigt får man någon skön känsla av att lyssna på det här. Hjärtat ditt, Kom ihåg, Nån sa nått om nått misstag och Tänk. Det är andra låtar som ser till så att Honungsvägens debutplatta kommer att spelas mycket och ofta här hemma. Honungsvägen har helt enkelt gjort en mycket bra samling med låtar.

Henrik Oja har komponerat musiken och Christina Karlsson, Annika Norlin, Martin Abrahamsson samt Mattias Alkberg har skrivit texterna.

Topp tre? Kalla mig för Satan, Istid och Hjärtat ditt.

Honungsvägens debutplatta släpptes den 1 mars.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Durand Jones & The Indications - American Love Call
Föregående inlägg

Soul/funk med Durand Jones & The Indications

Ilusio - Hjärtslag
Nästa inlägg

Hjärtslag - en riktig pärla från Ilusio

Senaste om Honungsvägen