En ny och skön platta av Pearl Charles

Har du någon gång undrar hur det skulle låta om man blandar ett ABBA-sound med lite country?

Inte? Pearl Charles har i alla fall svaret på sin nya platta Magic mirror …

5/5

Artist:
PEARL CHARLES
Albumtitel:
MAGIC MIRROR
År:
2021
Genre:
COUNTRY, INDIE
Skivbolag:
KANINE RECORDS, BORDER

Pearl Charles, 29, är en singer-songwriter från Los Angeles och hon har spelat musik sedan hon var fem år gammal. Som 18-åring bildade hon countryduon The Driftwood Singers tillsammans med Christian Lee Hutson. Fyra år efter det hoppade hon in bakom trummorna hos garagerockbandet The Blank Tapes.

Men efter att ha levt rock ’n’ roll-livet under två år ville hon gå sin egen väg och göra sin egen musik.

2018 släppte Pearl Charles sin debutplatta Sleepless dreamer som togs emot väl av kritikerna. Nu är det alltså dags för platta nummer två: Magic mirror.

  1. Only for tonight
  2. What I need
  3. Imposter
  4. Don’t feel like myself
  5. Magic mirror
  6. Slipping away
  7. All the way
  8. Take your time
  9. Sweet sunshine wine
  10. As long as you’re mine

Det är ett skönt sound som Pearl Charles, som bland annat har sjungit på Pacific Ranges, Trevor Beld Jimenez och GospelbeacHs plattor, ger oss. Hon får med delar från den musik som hon älskar från 1960-, 1970, – och 1980-talet. Grunden i hennes musik är country, men hon får också med indierock, folkrock, americana, psykedelisk rock och pop. Ja, det finns till och med lite disco på den här plattan.

Det gör Pearl Charles lika unik som bra – och att hon tidigare har omnämnts av Buzzfeed som en blandning av Lana Del Rey möter en modern June Carter kan man förstå.

Med Magic mirror bjuder Pearl Charles in oss för att följa med på en resa i hennes egen värld där det bjuds på bra och mindre bra stunder. Ja, det är lite som livet är för oss alla. Fast det är ett feelgood-album. När albumet har spelats klart sitter man där med en skön och varm känsla.

Albumet inleds med country-disco-låten Only for tonight och visst kan man höra att Pearl Charles är ett stor fan av ABBA? Själv är man det inte, men det är en himla skön låt.

Det blir fortsatt lite country-americana-disco med den suveränt sköna What I need. Det är ett så soft och skönt gung att det inte går att motstå den.

Med Imposter blir det lite mer soulkänsla, med Magic mirror blir det en pianoballad som Sarah McLachlan hade varit stolt över, med Slipping away blir det lite mer americana-indie-pop och med As long as you’re mine blir det lite blueskänsla.

Det är smått otroligt hur Pearl Charles varierar sig och att hon hela tiden lyckas göra det så fantastiskt bra.

Topp tre? What I need, Imposter och Only for tonight.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är lika hemskt som bra av Linn Koch-Emmery

Nästa inlägg

Ny kanonsingel av punkgänget The Meffs