Trevor Beld Jimenez solodebut är här

Gillar du Tom Petty, Jackson Browne och Ryan Adams?

Då har du en platta som du bara måste ge en chans här: I like it here av Trevor Beld Jimenez.

4/5

Artist:
TREVOR BELD JIMENEZ
Albumtitel:
I LIKE IT HERE
År:
2020
Genre:
FOLK, ROCK
Skivbolag:
CURATION RECORDS

Trevor Beld Jimenez är en skicklig singer-songwriter från Los Angeles, men han är också en väl bevarad hemlighet än så länge.

Den som har koll på musikscenen i södra Kalifornien vet dock om att Trevor Beld Jimenez har en bakgrund i banden Tall Tales & The Silver Lining och Parting Lines, men också att han har funnits/finns med i projekt som Fruit Bats, Neal Casal, Kacey Johansing And DIOS och Gospelbeach.

Nu är det dock dags för Trevor Beld Jimenez är skicka ut sin första soloplatta – och det här är riktigt skönt.

 1. Moment
 2. Get ready to fly
 3. Faces in the crowd
 4. Saved me
 5. Long gone
 6. Comeback kid
 7. TRS (True love)
 8. I believe in you
 9. Saying goodbye to a friend
 10. When your love surrounds me
 11. Everything (cd-bonus)

Det är en soft platta. Det är avslappnat när Trevor Beld Jimenez rör sig mellan folkrock, americana och rock. Man får någon retrokänsla och att nämna Tom Petty, Jackson Browne, Ryan Adams och kanske Neil Young känns inte alls fel – och det är kanske inte så konstigt att det blir så med tanke på att Jimenez föddes på 1980-talet och växte upp med musiken som spelades på radiokanaler som spelade 1970- och 1980-talsmusik.

Nu gör ju inte Jimenez exakt samma sak som dem, men han hamnar i något fack i närheten av de herrarna. Jimenez bjuder dock på ett sound som både känns retro och fräscht.

Det är grymt skönt att lyssna på och inte minst det softa elgitarrsoundet som får ta plats i låt efter låt där Trevor Beld Jimenez sjunger om allt från sann kärlek till att ta tillvara på stunden här och nu.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett sjuhelsikes gung med Grande Royale!

Nästa inlägg

Green Day blir synthare med The Network ...