Knivderby - Den Första Skörden
4/5
Artist:
Knivderby
Album:
Den första skörden
År:
2019
Genre:
Punk
Bolag:
Novoton

Knivderby är tillbaka för att avsluta jobbet

Ska man lämna in, ja då kan man lämna in med en bang.

Det är i all fall det som Knivderby gör när de nu ger oss den sista plattan.

Vi får Den första skörden.

Knivderby
Knivderby släpper sin sista platta: Foto: Jon Alexandersson

Det blev nio skivor, 73 låtar, spelningar på svartklubbar med polistillslag och spelningar på landets finaste rockklubbar.

Men nu tackar Knivderby för sig.

Den första skörden blir bandets sista album och det fullbordar även trilogin De tre årstiderna där även Helvetesön (2015) och Olösta gåtor ur mänsklighetens historia (2013) ingår.

Och ska man sluta, varför inte göra det på topp? Det är i alla fall vad Knivderby gör. Efter en lyssning av de här tio spåren sitter man mest och känner tomhet. Det här är en ruggigt bra platta.

Så här säger bandet i ett pressutskick:

I en tid när alla ska förstå allt, vara medskapare i allt, kunna ta del av allt, och gärna gratis har det varit fantastiskt att göra nåt mer exklusivt och som stryker mothårs. Nåt som skrämmer bort många, men kanske därför också lockar till sig några få desto mer.

  1. Solblind
  2. Lämna motorn igång
  3. Den första skörden
  4. Det är fullbordat
  5. Vrider stan ner i vårt glas
  6. Guldäpplet
  7. Hamnbytare
  8. Gravstenar ingen längre bryr sig om 2
  9. Voight-Kampff
  10. Tillbaks för att avsluta jobbet

Det är punk, men det är också indierock och alternativ rock inbakat i det här. Knivderby gör sina låtar på sitt sätt. Det betyder att det både är lite argt och melodiöst.

Albumet kickar i gång med Solblind och den hinner inte snurra många sekunder innan man sitter och ler för sig själv. Då ska ni veta att Knivderby har mer att komma med. Ja, de har mycket mer att komma med.

Lämna motorn är igång är är en småtung sak, men fy fasiken vilket skönt gung. Titelspåret är en annan höjdare – och när man lyssnar på den så börjar man nästan bli irriterad … ska det här gänget lägga ned? Men va fan?! Den första skörden är en ganska opolerad och energifylld låt med ett skränigt gitarrsound.

Låten Det är fullbordat är något annat. Det är lite mörkare, men gunget och det lite tyngre soundet sitter här också. Det låter helt enkelt skitbra. Igen. Och igen på plattan. Ja, det låter kalas ända till slutet där vi får Tillbaks för att avsluta jobbet. Sedan är det bara till att bocka, buga och tacka Knivderby för all musik.

Topp tre? Den första skörden, Lämna motorn igång och Det är fullbordat.

Vill du vara med och vinka av Knivderby så finns det tre chanser till det. De gör sina avskedsspelningar under slutet av januari/början av februari. Det är sista chansen att se bandet fatta eld och gå upp i rök. Albumaktuella It’s For Us följer med och kastar bensin på lågorna.

Den första skörden släpps i morgon den 18 januari.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Nomy - The Cult
Föregående inlägg

Tungt och melodiöst när Nomy släpper The cult

Filip Lundgren - Om Du Vill
Nästa inlägg

Filip Lundgren är tillbaka med en ny singel