Ny kanonsingel av punkgänget The Meffs

The Meffs är tillbaka med en ny singel: You’ll see.

Då får vi en riktigt fet och härlig punk/oi!-låt.

5/5

Artist:
THE MEFFS
Albumtitel:
YOU’LL SEE
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
UNSIGNED

Brittiska The Meffs är Lily Hopkins (sång och gitarr) och Lewis Copsey (trummor). Mycket mer än så behövs inte för att snickra ihop bra punklåtar tydligen …

De spelade in sitt självbetitlade debutalbum, som släpptes 2019, på en (!) dag. The Meffs är inte mycket för att lägga allting tillrätta och producera sönder sina låtar. The Meffs är snarare underproducerad – och det ska man se som något bra givetvis – rakt på punk.

Det är stökigt och det är skrikiga gitarrer. Det är punk som verkligen tar avstamp i den klassiska brittiska punken och ser till att det arvet lever vidare när de både bjuder på politiska och samhällskritiska låtar.

The Meffs är fortfarande förbannade när de ger oss den här fantastiska låten som de inleder med att säga ”I’m in charge of my own destiny”. Detta är ett band som inte tar någon skit. De gör sin grej och då blir det fantastisk brittisk punk.

Under 2021 kommer The Meffs, om allt går som planerat vill säga, ge sig ut på turné där de kommer att vara support till UK Subs och The Warriors. De kommer också att göra sina första europeiska festivalspelningar under året.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En ny och skön platta av Pearl Charles

Nästa inlägg

När allt ser som mörkast ut …