När allt ser som mörkast ut …

Vargtimmen är den nattliga tid då ångesten är som jävligast.

Prins Svart vill ge hela begreppet en kick över brunnskanten.

4/5

Artist:
PRINS SVART
Albumtitel:
VARGTIMMEN (SINGEL)
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
PRINS SVART

Ny singel (dagsfärsk!) från landets kanske just nu bästa och flitigaste klassiskt hårdrockande gäng, Prins Svart. Och under jobbet med vårens kommande album släpper de ännu en aptitretare i Vargtimmen. Enligt gammal hävd är det under fjärde timmen efter midnatt som ångest-maran rider oss som värst.

Och det är denna ödestimme kanske vi lite var och en kan känna som om den dyker upp lite när det passar den i allas vår tillvaro just nu. Så då sitter Prins Svarts ”Dra åt helvete”-mässa perfekt för att lyfta persiennen och släppa in lite uppfriskande solljus

Inledande riff, som återkommer i refrängen, har ett härligt Iommi/Page-stuk. Sedan byggs allt kring smått stegrande instrumentering och Matt Levéns kraftfulla stämband. Ytterligare referenser till Led Zep tränger sig på via Sebastian Sippolas stridsvagnstunga trumljud och tillsammans med Tomas Thorbergs muskulösa men melodiösa bas bildas ett bergfast fundament.

Och där är Henrik Bergqvists gitarrhantering, antingen skirt målande akustiska slingor, stingande riff eller tuggande blockackord, stadigt förankrad.

Bandet tycks ha svetsats samman och det lovar gott inför vårens nya album.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ny kanonsingel av punkgänget The Meffs

Nästa inlägg

Nytt med fantastiska Kings Of Leon

Senaste om Prins Svart