Prins Svart - Inte Här För Att Stanna

Prins Svart – klassisk hårdrock på svenska

Banden som gör klassisk hårdrock på svenska är lätträknade.

Här har ni i alla fall ett: Prins Svart.

De är aktuella med den nya platta Inte här för att stanna.

4/5

Artist:
PRINS SVART
Album:
INTE HÄR FÖR ATT STANNA
År:
2019
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
MUSICA EX MACHINA

Prins Svart är Sebastian Sippola, Thomas Thorberg, Stefan Berggren och Henrik Bergqvist. Det gänget for Sverige runt under 1990-talet fast då handlade det om att vara ett tributband till Led Zeppelin.

Sedan drog de i väg lite olika håll. Sippola spelade i Grand Magus och Plankton, Thorberg spelade också i Plankton plus att han turnerade med Michael Schenker och Tiamat, Berggren tog plats i Company Of Snakes och han turnerade med bland andra Uriah Heep och slutligen så har Bergqvist har funnits med i The Poodles för att nämna något. Med andra ord så är det ett välmeriterat gäng som samlas under Prins Svart-fanan.

Nu är de tillbaka med uppföljaren till det självbetitlade debutalbumet.

 1. Maskinen
 2. Jag kommer hem
 3. Under mina sista dagar
 4. Vargen av oss två
 5. Melandi
 6. En eftermiddagsdröm
 7. Så verklig
 8. Stridens larm

Det här är en riktigt vass platta. Det är småtung hårdrock som har sina rötter i 1970-talet och hos band som Led Zeppelin, Deep Purple och Black Sabbath. Här finns också inslag av 1980-talets första hälft och band som (Dio, Whitesnake, Rainbow och Ozzy Osbourne.

Fast Prins Svart är inte bara retrorock ’n roll. När de gör sina låtar, som har producerats av Dino Medanhodzic (Dotter, Hardcore Superstar, Kill The Kong, The Poodles och Smash Into Pieces), så känns det även nytt och fräscht.

Plattan inleds med Maskinen och det är en låt som direkt visar vad Prins Svart står för. Det är tungt, melodiöst och väldigt lätt att ta till sig.

Så är det plattan igenom. Det är starka och välgjorda låtar hela vägen. Ändå fastnar man lite här och var i en del låtar. En är Jag kommer hem som både har ett sjukt skönt gitarrsound och lite hammondorgel. En annan är den tunga Vargen av oss två som har ett sjukt skönt sound från början till slut.

Inte här för att stanna släpptes i dag den 10 maj.

Prins Svart
Henrik Bergqvist (gitarr)
Sebastian Sippola (trummor)
Tomas Thorberg (bas)
Stefan Berggren (sång)
Rickard Nilsson (hammond och keyboard)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

5 Comments

 1. Näms inget om att Berggren o Pomma spelat med Snakes in paradise i Femton År O Kompat artister Som MarkFree (KingKobra) Fergie Fergisson (Toto) Timothy Drury Eagles Whitesnake Bryan Adams Bara ett litet konstaterande Från mig !! Gitarrist I SIP 🙂
  Blir svårt o ändra på historien på det som varit …………………

 2. Upptäckte bandet dagarna innan deras spelning på Kraken härom veckan. Fantastiskt band, båda plattorna har ”snurrat” här hemma sedan dess. En intervju med Henrik lär komma upp hos Rocknytt vilken dag som helst.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

En Svensk Tiger - Gbg Noir
Föregående inlägg

Tio år senare - En Svensk Tiger släpper Gbg noir

Whitesnake - Flesh & Blood
Nästa inlägg

Vilken jäkla återkomst, Whitesnake!

Senaste om Prins Svart