Rysk Roulette gör entré i svensk musik

Ett nytt band presenterar sig.

Rysk Roulette gör det med en ruskigt skön singel i Ormbäraren.

4/5

Artist:
RYSK ROULETTE
Albumtitel:
ORMBÄRAREN (SINGEL)
År:
2021
Genre:
PUNK

Skivbolag:
NOVOTON

2019 slog Knivderby igen butiken då de släppte sin sista platta Den första skörden. Där var det Oscar Svensson som var frontfigur och snart kom lusten att göra ny musik.

Han samlade ihop några musiker – Mattias Elgemark (The Aches, City Seeds), Måns Nilsson (Frilans, Gymnastiken) och Johan Gustafsson (The Sekt, The Hives) – i en replokal och vips så var Rysk Roulette ett faktum.

Jag och Oscar har spelat på samma scener i olika band så länge jag kan minnas. Vi hade faktiskt samma gitarrlärare på Skillingaryds musikskola, om än några år efter varandra. Båda har spelat Oxdragarsång hos läraren Tomas, då det är nog meningen att vi också ska spela rock i samma band till slut.

Mattias Elgemark

I ett pressutskick inför singelsläppet berättar Oscar Svensson om bandnamnet: ”Att det blev Rysk Roulette är en nickning åt slumpen. Det är så mycket i vår som tid går mot planering och kontroll. Därför är det viktigare än någonsin att försöka sätta sig i situationer där vad som helst kan hända. Mer mystik till folket och det är roligare att säga ja!”

Nu släpper de sin debutsingel Ormbäraren – och Rysk Roulette går ta mig tusan på knock direkt!

Det är svensk punk med melodier. Det är en snabb låt där man både vill sjunga med i refrängen och stampa med i takten. Det är klassisk svensk punk med en modern känsla. Typ, lite så känns det. Skitsamma hur det beskrivs … lyssna! Ormbäraren är en sylvass låt!

Och med den låten ger Rysk Roulette oss lite hopp under pandemin. De sjunger ”Om jag vetat då // Det jag vet nu” handlar om vetskapen att allt blir bra till slut och det kan vara skönt att känna – inte minst när det kommer förpackat i en punkkostym.

Rysk Roulette
Oscar Svensson
(sång, gitarr)
Mattias Elgemark (gitarr)
Johan Gustafsson (bas)
Måns Nilsson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Gatuplan ger oss låtar att dansa och slåss till

Nästa inlägg

Jetty Bones tar ut svängarna på debuten