Det blåser upp till storm för Harriet Nauer

Tidigare i år släppte Harriet Nauer EP:n Catharsis.

Nu är hon tillbaka med en ny singel – och med The valley blåser det upp till storm …

4/5

Artist:
HARRIET NAUER
Albumtitel:
THE VALLEY (SINGEL)
År:
2022
Genre:
SINGER-SONGWRITER, FOLK
Skivbolag:
PLAYGROUND MUSIC

När man först började lyssna på svenskan Harriet Nauer handlade det mer om americana. Ja, det var riktigt skön americana och hennes låtar var så känslosamma att de letade sig rakt in i själen.

Det soundet förändrades en del på Catharsis som blev mer atmosfärisk än det hon hade gjort tidigare. Det var stundtals avskalat samtidigt som det var atmosfäriskt. Det var Nauers texter och röst som var i fokus, men amtidigt fanns det någon lite snabbare låt på EP:n.

När Harriet Nauer nu ger oss The valley så är det inte längre så avskalat. Om det var ett tunnare atmosfäriskt sound på Catharsis så blåser det upp till storm nu. Det är ett klart bredare ljudlandskap – och man sveps med i det direkt.

The Valley är en låt om att längta efter något mer, något större än livet självt och när en människa har bestämt sig finns det få saker som kan hindra henne. Vissa skulle kalla det för mod, andra för hybris.

Från pressmeddelandet inför singelsläppet

Detta är faktiskt bland det absolut bästa som Harriet Nauer har gjort så här långt och gillar du Joni Mitchell och Kate Bush så hugg detta omgående.

Harriet Nauer kommer också att ge sig ut på en liten turné. Det börjar med att hon återigen är förband till Mando Diao på ett utsålt konserthus i Göteborg den 30 september. Sedan gör hon själv fyra spelningar:

  • Trollhättan den 24 november.
  • Stockholm 8 december.
  • Göteborg 9 december.
  • Malmö den 10 december.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Wandas - en härlig singel med Prekariatet

Nästa inlägg

Ström - med alla reglage på max

Senaste om Harriet Nauer