Vandelay är tillbaka med nya sköna rock ’n’ roll-låtar

Här är en skön EP som släpptes för någon månad sedan.

Det är Vandelay som har släppt Grinding gears som är fullmatad med sköna rock ’n’ roll-låtar.

4/5

Artist:
VANDELAY
Albumtitel:
GRINDING GEARS (EP)
År:
2020

Genre:
HÅRDROCK, ROCK
Skivbolag:
VANDELAY

Har du hört Vandelay tidigare så lär du känna igen dem. De kör vidare med sin sköna hårdrock där man får vibbar från The Hellacopters – och det är ett så jäkla skönt retrorock ’n’ roll- och garagerock-sound som vi får av Umeå-bandet.

På Grinding gears blir det fem låtar.

  1. Get ready
  2. Wee keep playing
  3. Make it burn
  4. Ash and dust
  5. Head in the sand (Live session)

Här finns singeln Make it burn och då blir det ett bra drag och det blir ett fett gitarrsound … det är en riktigt vass låt som man bara måste spela sönder och samman! Den har vi dock hört sedan tidigare. Hur är resten av EP:n då?

Tja … den är riktigt jäkla skön! Det är något med det här soundet som göra att man mest bara vill höja volymen och stampa med i takten.

Inledningsspåret Get ready väcker onekligen intresset, men när sedan We keep playing drar i gång. Ah, så jävla skönt! Det är lite softare, men gitarrsoundet, grooven, refrängen … ja, allt. Det är riktigt vasst.

Sistaspåret är Head in the sand. Det är en låt som är inspelad live i studion och då blir det ett lite mer akustiskt snitt. Det fungerar rätt bra så också. Det är lite kul att få höra en annan sida av Vandelay.

Vandelay
Henrik Björk
(sång)
Robert Andersson (gitarr)
Fredrick Bygdén (gitarr)
Erik Andersson (bas)
Johan Andersson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Kurt Vile blandar covers med egna låtar på senaste EP:n

Nästa inlägg

Perticone - AOR och melodiös hårdrock från Argentina

Senaste om Vandelay