Kurt Vile blandar covers med egna låtar på senaste EP:n

Kurt Vile var tillbaka med lite ny musik för någon månad sedan.

Då blev det en EP med fem låtar som spelades in under en fyraårsperiod.

4/5

Artist:
KURT VILE
Albumtitel:
SPEED, SOUND, LONELY KV (EP)
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
MATADOR RECORDS

Det är alltid kul att få höra något nytt med Kurt Vile. Singer-songwritern är en grym gitarrist och han bjuder alltid på sköna indierocklåtar.

Visst, det kan bli lite ojämnt ibland. Vissa låtar är grymma samtidigt som andra kan bli lite mer mellanmjölk, men Kurt Vile är Kurt Vile och ja, man måste lyssna varje gång det kommer något med honom.

Denna gång blir det en femspårs-EP: Speed sound lonely KV.

  1. Speed of the sound of loneliness
  2. Gone girl
  3. Dandelions
  4. How lucky
  5. Pearls

Vile ger oss såväl covers på John Prine– och Jack Clement-låtar som egna låtar. Det blir också en fantastisk duett där Kurt Vile och John Prine gör How lucky – och hela EP:n kan ses som en hyllning till Prine som gick bort under 2020.

Och det är en Prine-cover som är det bästa spåret. Kurt Viles version av Speed of the sound of loneliness är makalös. Vile lyckas verkligen göra den till sin låt och han får in det där suveränt sköna Vile-gunget plus att det blir lite country över det hela.

En annan höjdare är Dandelions. Det är en ny Vile-låt som går i det softare tempot och här pratsjunger han sig fram. Vi har hört det förr och det låter lika bra nu.

Gone girl, Jack Clements låt, är även det en skön låt. Det är mjukt och vackert när Vile hoppar in på 1970-talet samtidigt som han petar in lite country.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Mayors presenterar sig med Moonshine

Nästa inlägg

Vandelay är tillbaka med nya sköna rock 'n' roll-låtar

Senaste om Kurt Vile