5/5
Artist:
Kurt Vile
Album:
Loading zones (Singel)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Matador Records

Kurt Vile har gjort en klassiker – igen!

Biblical.

Belter.

Instant classic.

Där har ni några engelska ord som beskriver Kurt Viles purfärska singel Loading zones.

Kurt Vile, en gång i tiden gitarrist i The War On Drugs, är tillbaka! Visst, 2017 fick vi ju plattan Lotta sea lice som han gjorde tillsammans med Courtney Barnett, men nu är det Vile och bara Vile.

Så här ser hans diskografi ut:

  • Constant hitmaker (2008)
  • God is saying this to you … (2009)
  • Childish prodigy (2009)
  • Smoke ring for my halo (2011)
  • Wakin on a pretty daze (2013)
  • b’lieve I’m goin down … (2015)
  • Lotta sea lice (2017) (tillsammans med Courtney Barnett)

Den förra soloplattan, b’lieve I’m goin down, som gitarristen och singer-songwritern gjorde var något alldeles extra. Där finns också en av de absolut bästa låtarna som Vile har gjort: Pretty pimpin. När Vile nu skickar ut Loading zones så har han gjort en låt som kan mäta sig med den …

Kurt Vile bjuder på lekfull indierock med ett jäkla gung. Dessutom bjuder han på ett gitarrlirande utöver denna värld. Lägg till en superskön refräng så har du en magisk låt.

Att det sedan är en låt med en liten passning till nitiska och korkade p-vakter är skönt bara det. Här i Karlskrona kryllar det av sådana och det är nästan löjligt som de beter sig. Här har de en låt som de kan sätta på repeat … för Kurt Vile ropar klart och tydligt ”I park for free!”

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En riktigt skön popdänga av Markus Krunegård

Nästa inlägg

Tack för platta nummer nio, Death Cab For Cutie!

Senaste om Kurt Vile