Här är nästa kanonplatta från At 1980

Så var det dags för At 1980 att släppa uppföljaren till det fantastiska debutalbumet A thousand lives.

Det blir lika fantastiskt denna gång.

5/5

Artist:
AT 1980
Albumtitel:
LATE NIGHT CALLS
År:
2021
Genre:
SYNTHWAVE, SYNTHPOP
Skivbolag:
NRW RECORDS, NEWRETROWAVE

At 1980 är spanjoren Adrian Quesada Michelena och engelsmannen Josh Dally – även om allting startade som ett soloprojekt för Michelena. Den duon släppte sitt debutalbum A thousand lives som At 1980 förra sommaren.

Ett år senare är det dags för en ny makalöst fin synthwave/synthpop-platta.

 1. Maria
 2. California nights
 3. Caroline
 4. We were on fire
 5. Hotel Crowne
 6. In your eyes
 7. You & I (Interlude)
 8. Nothing left to say
 9. Somewhere
 10. I’m still on your side
 11. End of the line

In a crazy year, with some scattered victories but quite a few struggles, writing and recording these songs has been a cathartic experience for us. The album is a sort of telephonic diary of different stories and moments, soaked in our personal 80s nostalgic melodies and sounds.

At 1980 på deras Facebooksida

Sicket sound At 1980 ligger inne med! Det är någon varm och soft synthwave och synthpop som de ger oss. För den som gillar gammal synthpop är det här ingenting annat än en given succé även denna gång – fast det visste man att det skulle bli redan efter att man hade fått höra de tre första singlarna Maria, California nights och Caroline.

Det är givetvis syntslingor och snygga trummor, men At 1980 får även med ett saxsolo av Jesse Molloy i We were on fire – och det lyfter den låten lite extra.

Annars är alla låtar soft catchiga. Dessutom finns det någon låt – Carolina – som känns lite mer rockig, tänk er Bryan Adams från 1980-talet och man får de vibbarna på ytterligare någon låt. Det är dessutom någon varm sommarkänsla över det som den här duon gör.

Topp tre? Alla låtarna på albumet är redan favoriter, men det får bli sex: Maria, California nights, Caroline, Hotel Crowne, In your eyes och I’m still on your side.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Twisted Sister-Snider ger sig aldrig!

Nästa inlägg

Här är The Gaslight Anthems 63 bästa låtar

Senaste om At 1980