Det är dags att värma upp inför At 1980:s albumsläpp …

Om mindre än en månad släppet At 1980 sitt nya album Late night calls, men innan dess är det läge att lyfta fram deras debutalbum A thousand lives.

Det är en ruskigt skön retro synthwave-platta.

5/5

Artist:
AT 1980
Albumtitel:
A THOUSAND LIVES
År:
2020
Genre:
SYNTHWAVE
Skivbolag:
NRW RECORDS, NEWRETROWAVE

At 1980 är spanjoren Adrian Quesada Michelena och engelsmannen Josh Dally. Den duon släppte sitt debutalbum som At 1980 förra sommaren.

Då hade jag inte en aning om att det ens fanns något band som hette At 1980. Fast det gör absolut ingenting om man drar i gång A thousand lives den här sommaren i stället – för vilka härliga sythwave-låtar den här duon ger oss!

  1. A thousand lives
  2. In the air
  3. Missing you
  4. Have a heart
  5. Oblivion
  6. Play it (on the radio)
  7. Now
  8. Drifting away
  9. Run away
  10. Neon sun

Det är mjuka och sköna retro synthwave-låtar som gör att nostalgin kickar in. Nu låter det inte alls 1980-tal rakt av, men när man drar i gång synthwave så blir man lite nostalgisk. Det var ju på 1980-talet som man började lyssna på synth och det spelar ingen roll att det inte är därifrån som den här musikstilen egentligen härstammar ifrån.

Detta är verkligen ett debutalbum att minnas.

Det är ett så härligt sommarvarmt sound som gör att man mest sitter och myser i soffan – och hade jag haft koll för ett år sedan så hade At 1980 funnits med på listan över årets bästa album för det är fullmatat med starka låtar och här finns även några overkliga toppar.

In the air, som At 1980 gör tillsammans med Timecop 1983, och Missing you tillhör definitivt dem. En tredje är Run away där Camille Glémet hjälper till med sången.

Play it (on the radio) är rena bilåkarlåten och man kan lätt drömma sig bort till någon härlig kustväg i en annan del av världen och på samma tur, när mörkret börjar falla, så passar Run away in alldeles utmärkt att få några spelningar.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det börjar röra på sig för Mason Hill

Nästa inlägg

Lucer låter inte riktigt som tidigare ...

Senaste om At 1980