4/5
Artist:
The Bongo Club
Album:
Sventeen (Singel)
År:
2017
Genre:
Indie
Bolag:
The Bongo Club

The Bongo Club – riktigt skön indierock

I februari nästa år släpper The Bongo Club en ny platta.

Nu har vi fått det första smakprovet från den – och Seventeen är en riktigt skön indierocklåt!

The Bongo Club kommer från Borås och trots att bandmedlemmarna bara är runt 23-24 år har de hunnit med att göra 250+ konserter och för några veckor sedan gjorde de succé med tre konserter på Reeperbahn i Hamburg.

Deras tidigare material har varit bra och det är definitivt ingen skillnad nu.

Seventeen är en indierocklåt som verkligen sätter sig och de har ett så skönt sound att det inte går att hör på låten en enda gång.

Det är en låt som handlar om att vara ung och det är en gitarrdriven småtung låt som är catchig som tusan. Dessutom är det bra drag i det här så det är definitivt en låt som man ska dra i gång riktigt högt och låta högtalarna arbeta.

Seventeen hamnar lätt på repeat – och bara det är ett bra betyg för vilken låt som helst.

Seventeen är mixad av Owen Morris som bland annat har arbetat med artister som Oasis, The Fratellis, Ash, The View, The Verve, The Paddingtons, Kaiser Chiefs och nu kan vi alltså lägga The Bongo Club till den listan … Det är liksom inget dåligt sällskap de hamnar bland.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En urstark debutplatta av Streamline

Nästa inlägg

Låt dig inte luras av bandnamnet ...

Senaste om The Bongo Club