4/5
Artist:
The Bongo Club
Album:
Tell your friends (Singel)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
The Bank Music

Det handlar om rock ’n’ roll!

The Bongo Club är tillbaka med en ny låt.

Vi får Tell your friends – och det är en riktigt fet indierocklåt – som snabbt hamnar på repeat!

The Bongo Cub skickar ut musik som rör om i grytan. Det är lite stökigt, det är attityd, det är bra drag, men samtidigt är det ett fruktansvärt skönt gung som de ger oss.

Det är musik som känns, det är musik som skaver. Det är grymt bra helt enkelt.

Tell your friends har allt det där och det kan vara den bästa låten de har gjort så här långt … När man väl har börjat lyssna på det här gänget så vill man bara ha mer. Det är inte konstigt att Boråsbandet har fått spela i 18 länder eller att de har varit etta på Spotify Viral.

Så har står det i pressmeddelandet inför släppet av Tell all your friends:

”Det handlar om rock ’n’ roll. Om musik. Om känslan av att toksvettig gå av scenen efter 40 minuter. Om att vara ung. Om att hata sitt jobb. Om viljan att komma vidare på de låtar som skrivs. Om energin som skapas i mötet med publiken. Om att aldrig tacka nej till ett gig. Om att vilja få ut musiken till fler folk. Om att alltid tacka ja till en öl med arrangören, också den 22:a dagen i rad nånstans i en källare i Tyskland. Om att göra något tillsammans med de du vuxit upp med. Om att göra 250+ konserter innan någon i bandet har fyllt 23. Om att jobba hårdare än alla andra. Om att komma från Borås och drömma sig bort. Om något annat än all beräknad urban/dance musik. Om lördag kväll. Om att åka van. Om att inte se nån annan utväg. Om talang och refränger. Om styrkan i bandet. Om vetskapen att vara på väg. Det handlar om rock ’n’ roll.”

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Bad Wolves hedrar Dolores O'Riordan

Nästa inlägg

En ny klassisk Magnum-platta

Senaste om The Bongo Club