Inte ett enda svagt spår av Blossoms

De skickade ut en finfin debutplatta sommaren 2016.

Mindre än två år senare är Blossoms tillbaka med uppföljaren – och Cool like you är minst lika bra som debuten …

4/5

Artist:
BLOSSOMS
Album:
COOL LIKE YOU
År:
2018

Genre:
INDIE
Skivbolag:
UNIVERSAL MUSIC, VIRGIN EMI RECORDS

Det brittiska rockbandet Blossoms kommer från Stockport och består av Tom Ogden (sång, gitarr), Charlie Salt (bas, synth), Josh Dewhurst (gitarr), Joe Donovan (trummor) och Myles Kellock (keyboards, synth).

De nådde framgångar redan med sin första platta. Exempelvis så var de nominerade till ett Mercury Music Prize. Deras glittrande indierock gick onekligen hem lite här och var.

Och när de nu släpper Cool like you så bygger de vidare på det. Det är indierock, indiepop och synthrock som rörs ihop till något som låter väldigt bra.

På deluxeversionen finns det 22 låtar. Den första delen är originalversioner, den andra delen är samma låtar i akustiska versioner.

 1. There’s a reason why (I never returned your calls)
 2. I can’t stand it
 3. Cool like you
 4. Unfaithful
 5. Stranger still
 6. How long will this last?
 7. Between the eyes
 8. I just imagined you
 9. Giving up the ghost
 10. Lying again
 11. Love talk
 12. There’s a reason why (I never returned your calls) (Acoustic)
 13. I can’t stand it (Acoustic)
 14. Cool like you (Acoustic)
 15. Unfaithful (Acoustic)
 16. Stranger still (Acoustic)
 17. How long will this last? (Acoustic)
 18. Between the eyes (Acoustic)
 19. I just imagined you (Acoustic)
 20. Giving up the ghost (Acoustic)
 21. Lying again (Acoustic)
 22. Love talk (Acoustic)

Plattan kickar i gång på bästa sätt. Vi får There’s a reason why (I never returned your calls) som ger oss allt det där som Blossoms står för. Det är indieock och synthrock med snygga melodier och en urskön refräng. Det blir nästan en discokänsla över det. Blossoms lägger onekligen ribban högt för albumet.

Late last night
I saw you out
For a moment I
Turned to stone
’Cause there’s still something only we see
Don’t talk
I’d have run to kiss your mouth
Is it me or
Just a dream that never dies?

Det finns inte ett svagt spår på plattan. Snarare är det så att varenda låt hade kunnat ges ut som en singel. Det är så starka låtarna är på Cool like you. Man märker snabbt att Blossom har gått vidare med sitt sound från debuten. Nu blir det mer synthar och det blir väldigt bra!

Om man ska jämföra med något annat … kanske lite The Killers om de hade valt att slänga in fler synthar i sin musik. Blossoms ger i alla fall samma glittrande känsla i sin musik.

I can’t stand it är en annan låt som man inte får missa. Den kanske inte sätter sig direkt, men ge den några lyssningar så har du en riktigt vass låt här.

Så här säger frontmannen Tom Ogden, i ett pressutskick, om låten:

Det är en låt om att desperat vilja glömma någon, men du kan inte för personen är en del av dig och om hur det kan vara outhärdligt.

Titelspåret är en annan höjdare. Även här är det mycket synthar, men basen bjuder också på ett skönt gung. Det är nästan så att man får en del Level 42-vibbar.

Stranger still är en annan låt där man sitter och lyssnar nyfiket. Det här låter ju en del – i alla fall stundtals – som Alphavilles mästerliga Forever young.

I just imagined you och Lying again är andra missa för allt i världen inte-låtar.

Det är också roligt att höra de akustiska versionerna av låtarna, men jag föredrar när Blossoms öser på med allt vad de har. Det är då de låter som bäst.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Bra, bättre och bäst av Eldoradio

Nästa inlägg

S.O.R.M ger oss tung och rå rock 'n' roll

Senaste om Blossoms