Norra Reviret - Driver
4/5
Artist:
Norra Reviret
Album:
Driver (EP)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Startracks

Norra Reviret skickar ut sin debut-EP

Norra Reviret skickar ut sin debut-EP Driver.

Då får vi fem bra indiepoplåtar.

Vi får fem indiepoplåtar som man inte kan sluta lyssna på.

Den Luleåbaserade kvintetten Norra Reviret har skickat ut flera singlar som har hyllats till höger och vänster. De har dock gått lite under radarn här hemma.

Tills nu.

När de skickar ut femspårs-EP:n Driver så går det liksom inte att missa dem …

  1. Rus och rök
  2. Allt som allt
  3. Bara för en kväll
  4. Sista gången
  5. Undantag

Låtarna är mixade av Stefan Sundström (Veronica Maggio, Melissa Horn) och producerade av Frithiof Stenvall och Norra Reviret

Man kan väl säga – utan att man ljuger det minsta – att man kan höra en del Maggio och Horn i det här. Det första en annan tänkte på var dock något annat. Det var Säkert!

Och det är inte så konstigt med det heller. Sångerskan Janinne Sandström Oja, som också skriver texterna, fanns med på två av låtarna på Säkert!-plattan Däggdjur.

Lägger ni ihop allt det där så kan ni säkert, på ett ungefär i alla fall, lista ut hur Norra Reviret låter – och det låter kalasbra!

Så här säger Janinne Sandström Oja om skivan:


Driver är både nära och mer perifera beskrivningar av livet. Mycket är ju deppigt, det har nog med övergången från barn och ungdom till vuxenheten att göra. Att man ställs inför sin och andras dödlighet, man förstår mer om världen och vad man själv tycker är viktigt, man gör misstag och lär sig förhoppningsvis något av dem. I det här laget har nog de flesta fått uppleva förluster av något slag och för min egen del så tog det hårt på mig.

Då får vi bra texter och en fantastiskt skön indiepop.

Det är gitarrdriven indiepop med mycket gitarrer, bas och trummor. Det är även sköna refränger som fastnar så snabbt att man vill sjunga med efter nio sekunder.

Bästa spåret? Allt som allt där det är synthen som sätter an tonen. Det låten låter inte riktigt som de andra på EP:n, men det biter sig fast. Sista gången är också en låt som man inte har hört för sista gången … men det är fem starka låtar och du vill inte missa någon.

Norra Reviret
Janinne Sandström Oja
(sång, synth)
Ida Johansson (gitarr)
Lars-Johan Sandström (gitarr)
Agnes Nilsson (bas)
Paulina Nilsson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Junior Brielle - Love
Föregående inlägg

Suveränt som vanligt av Junior Brielle

Kyle Cook - Wolves
Nästa inlägg

Kyle Cook debuterar som soloartist