Högst alternativt tolvstegschema

”Vanlig jävla rock. Av och för lite sämre människor.”

Alfavrak har satt sin egen agenda på pricken.

4/5

Artist:
ALFAVRAK
Albumtitel:
12 STEG (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
ALFAVRAK

Gissar att kvartetten från Stockholmstrakten har sina rötter i punk/hardcore? Hursomhelst imponerar deras uttrycksfulla rock av ett slag som definitivt inte får mycket plats i riksradio eller annan ”vanlig” media.

Nej, de dyker oftare upp i poddar som Döda katten eller punkbloggar.

Nåja, de imponerar med en låt där det pyser och jäser av ett slags stilla ursinne som uttrycks fan så starkt via massiv rytmsektion och två gitarrer – snyggt interfolierade! Lägg till en sångare som verkligen gastar dig så nära i örat att du inte kan värja dig.

Det här är som att ha en elaking framför dig som du vet tänker slå dig, men du vet inte när. Det är en starkt laddad låt, bra framförd på alla plan, och sett till videon är uppenbart The Marlboro Man inte tvunget garage-gubben i Arkiv X eller han i tjugoliters cowboyhatt på en hästrygg i fasadreklamen i New York.

Detta band är punkigt, rockigt och inte det minsta lilla rumpkyssande.

Däremot har de gjort en himla bra singel.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Som en greatest hits-platta av Smith & Thell

Nästa inlägg

Mike Tramp hoppar in på Eurovision-spåret ...