Elm Tree Circles senaste singel får dig på bästa humör

Det har hänt en del sedan Elm Tree Circle släppte sin första platta 2016.

När de nu ger oss singeln Violent Soho on the mood så smäller de till med rena superlåten!

5/5

Artist:
ELM TREE CIRCLE
Album:
VIOLENT SOHO ON THE MOOD (SINGEL)
År:
2020
Genre:
EMO
Skivbolag:
KROD RECORDS

Elm Tree Circle släpper en ny singel och snart är det även dags för ett albumsläpp. Foto: Pressbild

Det var för fyra år sedan som Elm Tree Circle släppte EP:n Drown. Då var det mer poppunk och rent ljudmässigt var det kanske inte det bästa som man har hört, men trots allt så fanns det något hos bandet som gjorde att man blev nyfiken på dem.

Och två år senare släppte de fullängdaren The good life och då hade de putsat till sitt sound en del. Det är mer emo blandat med poppunk. Onekligen så var det rätt väg att gå.

Nu är det tyska bandet aktuellt med att släppa plattan No fomo. Det är från det albumet som Violent Soho on the mood är hämtad. Det blir också den fjärde singeln från det kommande albumet.

Och det här är något alldeles extra!

Elm Tree Circle bjuder på ännu mer emo denna gång. Det är ganska soft och ett vansinnigt skönt gott gung. Det är mycket gitarrer och en refräng som biter sig fast. Låten, som skrevs när de utforskade punkrockscenen i Melbourne under några månader, fastnar direkt och man undrar mest vad det är som har träffat en.

Så här står det i ett pressutskick:

We always listened to Violent Soho before we jammed or went to sweet parties. A band that’s worth checking out if you haven’t heard of it. The “Yay yay yay yay” in the verses is a tribute to their song Covered in chrome.

Det går liksom inte att sluta lyssna – och det här tillhör de absolut bästa låtarna som har släppts just nu! De tidigare singlarna är också bra, men detta är något i hästväg så håll utkik efter det nya albumet.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Great News bryter igenom alla gränser

Nästa inlägg

Southside Café ger oss en vacker ballad