Wayward Sons uppföljare har landat

Wayward Sons släppte sitt debutalbum Ghost of yet to come under 2017.

Två år senare är det dags för nästa platta.

Det är dags för The truth ain’t what it used to be.

4/5

Artist:
WAYWARD SONS
Album:
THE TRUTH AIN’T WHAT IT USED TO BE
År:
2019
Genre:
ROCK, HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Wayward Sons leds av Toby Jepson och han har handplockat övriga bandmedlemmar. Och det är några välmeriterade herrar som finns här. De har bland annat jobbat med band som Quireboys, Joe Elliot’s Down, Saxon, Fastway, The Answer, The Virginmarys, Little Angels, Gun, Spear Of Destiny, Treason Kings och Chrome Molly.

Då får vi ett band som levererar hårdrock. Det är hårdrock som lutar över åt det melodiösa hållet. Det känns modernt, men man kan också höra att Wayward Sons gillar rock ’n’ rollen från 1970- och 1980-talet.

 1. Any other way
 2. As black as sin
 3. Joke’s on you
 4. Little white lies
 5. Feel good hit
 6. Fade away
 7. Have it your own way
 8. Long line of pretenders
 9. (If only) God was real
 10. The truth ain’t what it used to be
 11. Punchline
 12. Us against the world

En del påstår att rock ’n’ rollen är död. Det stämmer ju inte det minsta. Det visar hur många band som helst varje vecka och inte minst Frontiers Music s.r.l. med sin #RockAintDead-kampanj.

Wayward Sons visar det också med en riktigt skön rockplatta. Det är dessutom en ganska jämn platta. De här låtarna är liksom bra hela vägen.

Sedan finns det en del toppar som Joke’s on you. Det är en catchig låt där pianolirandet och gunget gör att man nästan får någon progressiv känsla över låten. Det låter kanonbra och det är en låt som ser till att man börjar småle. Man blir liksom på gott humör av att få sjunga med i ”Looks like the joke’s on you”.

As black as sin är lite tyngre. Det är dock fortfarande melodiöst, inte minst när refrängen kickar in. Här får man dessutom en del feta gitarriff.

Feel good hit är en annan låt som biter sig fast som en iller i ett finger. Det är dock en låt som känns lite småbluesig! Det är bra drag och man längtar redan till nästa sommar …

Fade away får en att låta tankarna fladdra i väg åt Queen-hållet och då är ju det succé! Och det blir ju knappast sämre av titelspåret The truth ain’t what it used to be eller av Punchline.

Men, ah! Det är lätt att bli knäsvag när Wayward Sons blir lite extra melodiösa och det blir lite extra catchigt. Då är det svårt att sluta att lyssna på Long line of pretenders

The truth ain’t what it used to be släpptes den 11 oktober.

Wayward Sons
Toby Jepson (sång, gitarr)
Sam Wood (gitarr)
Nic Wastell (bas)
Phil Martini (trummor)
Dave Kemp (keyboards)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Darkness vill inte låta som alla andra ...

Nästa inlägg

Mainstream - en suverän debut av Unroyal!

Senaste om Wayward Sons