Ett skönt smakprov på Stagmans kommande platta

Stagman är på gång med att släppa ett nytt soloalbum och uppföljaren till Är ni kvar där ute?

Då får vi singeln En mil i mina skor från den plattan – och det är en riktigt skön sak.

4/5

Artist:
STAGMAN
Album:
EN MIL I MINA SKOR (SINGEL)
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
GMR MUSIC

Stagman, har turnerat världen över och öppnat åt storheter som Whitesnake, Twisted Sister och Queensrÿche, är Bosse Stagman. Det är också han som är rocksångaren Zinny Zan som bland annat har varit med i glammetal/sleazerock-banden Easy Action (där bland andra även Kee Marcello fanns med), Shotgun Messiah och Zan Clan.

Här gör Stagman musik på svenska – han debuterade med det under 2016 – och hans senaste singel, En mil i mina skor, är den första låten som är hämtad från en platta som kommer att släppas i vinter.

Så här står det i pressutskicket inför singelsläppet:

En mil i mina skor är en låt som handlar om hur människor ibland dömer varandra utan att egentligen veta något om personen eller dess bakgrund. En feelgood-låt tillägnad de som råkat ut för det och en uppmaning att inte bry sig för att ”De har aldrig gått en mil i mina skor”.

Och det är verkligen så det är. Det är en låt som bjuder in till eftertanke på mer än ett sätt. Sedan skadar det ju inte att En mil i mina skor är en rockig sak med en sjunga med-refräng.

Det är rock ’n’ roll som även har plats för såväl lite pop som punk. Det låter lite konstigt att skriva att de gamle glamrockaren skickar ut vibbar från Magnus Uggla, men det är så det är. Nu låter det inte som Uggla hela vägen – absolut inte – utan det här är rock och Stagman finns snarare i samma fack där Mikael Rickfors och Magnus Lindberg finns.

Det här bådar verkligen gott för den kommande plattan …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mainstream - en suverän debut av Unroyal!

Nästa inlägg

Stargazer tar sikte mot stjärnorna

Senaste om Stagman